BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Ayakkabı kutusu' tanıkları dinlendi----

'Ayakkabı kutusu' tanıkları dinlendi

'Ayakkabı kutusu' tanıkları dinlendi
11 Şubat 2014 - 13:43 www.finansgundem.com

Osmancık Belediye Başkanı ve Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ifade verdi

Yolsuzluk ve rüşvet iddialari üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutusunda bulunan 4.5 milyon dolar ile ilgili olarak Osmancık Belediye Başkanı, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı, okul müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan kişiler tanık olarak dinledi.

Operasyonda Aslan'ın evinde yapılan aramada ayakkabı kutuları içerisinde 4.5 milyon dolar ele geçirilmişti. Paranın Çorum'un Osmancık İlçesi'nde yapılacak imam hatip okulu ve Makedonya'daki üniversite için olduğu ileri sürülmüştü. Bu konuyla ilgili Aslan'ın avukatı Ersan Şen, Soruşturma Savcısı Ekrem Aydıner'den tanıkları dinleme talebinde bulundu.

Talep doğrultusunda Savcı Aydıner, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu, imam hatip lisesinin müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan bazı isimleri tanık olarak dinledi. Tanıkların, Aslan'ın söz konusu okulun projesinden haberdar olduğunu, bu yönde hayırseverlerden para topladığını ve para konusunda sıkıntı olmayacağını söylediğini bildirdikleri öğrenildi. Ayakkabı kutusundaki paranın projeyi kimin yapacağının tam olarak belli olmaması nedeniyle emaneten Aslan'da durduğunu, bağışta bulunanlar arasında Reza Zarrab'ın bulunduğunu kaydettikleri ifade edildi. Aslan, tutuklandığı mahkemedeki ifadesinde paranın Makedonya'daki Balkan Üniversitesi ile memleketi Osmancık'a okul yaptırmak için toplanan bağışlar olduğunu iddia etmişti.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sade bankacı12 Şubat 2014 00:31

    Alanında yetişmiş bir evladını kaybetti ülkemiz. Uluslararası baronlara hizmet edenlerin kurbanı oldu sayın genel müdür. O hep doğrunun yanında oldu. Allah yar ve yardımcısı olsun.

  • Yakup 11 Şubat 2014 13:58

    yahu diyorlar ki ayakkabı kutusu içinde 4,5 milyon dolar, peki bu 4,5 milyon doların rıza sarraftan ne kadarlık kısmı alınmış, gerisi nerden gelmiş o söylenmiyor, telefon dinlemesinde rıza sarraf 1 milyon dolar verdi diyorlardı, şimdi soru şu geri kalan 3,5 milyon dolar kimden, onlar da mı rüşvet? bu soruşturmanın ne kadar adice hazırlandığı apaçık ortada, hala inananlar varsa onlara yazık diyorum...