BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvustralya, savunma alanına daha fazla yatırım yapacak----

Avustralya, savunma alanına daha fazla yatırım yapacak

Avustralya, savunma alanına daha fazla yatırım yapacak
24 Nisan 2023 - 10:53 www.finansgundem.com

Avustralya'da, Çin bölgede askeri varlığını artırırken, teçhizat ve mühimmat üretebilmek için savunma alanına daha fazla yatırım yapılması hedefleniyor.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, düzenlediği basın toplantısında, Avustralya'nın savunma alanında yeterli kapasiteye ve hazırlığa sahip olup olmadığını değerlendirmek amacıyla rapor hazırlandığını söyledi.

Bu çalışmanın, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana hazırlanan en kapsamlı rapor olduğunu belirten Albanese, "Ulusal güvenliğimize yönelik tehditlerin sürekli arttığı bir ortamda, artık eski bilgilerimize güvenemeyiz." dedi.

Albanese, "Ulusal güvenliğimizi güçlendirecek ve karşımıza çıkabilecek zorluklara karşı hazır olmamızı sağlayacak raporun bulgularını destekliyoruz." diye konuştu.

Eski Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Angus Houston ve eski Savunma Bakanı Stephen Smith tarafından hazırlanan raporda, hükümetin savunma alanına mevcut harcamadan daha fazla para harcaması, yurt içinde savunma teçhizatı ve mühimmat üretilmesi gerektiği vurgulandı.

Hindistan ve Japonya dahil Hint-Pasifik bölgesindeki kilit ülkelerle savunma ortaklıklarının derinleştirilmesi önerilen raporda, Çin'in askeri varlığının İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ciddi şekilde arttığı ileri sürüldü.

Raporda, ABD nükleer teknolojisiyle çalışan Avustralya denizaltı filosu oluşturmak için Avustralya, Birleşik Krallık ve ABD arasındaki AUKUS ortaklığı desteklenirken, Avustralya'nın eski savunma politikasının artık amaca hizmet etmediği ve yenilenmesi gerektiği kaydedildi.

Avustralya Ilsa Kasırgası'na hazırlanıyor

 

Avustralya'nın dış ticaret açığı arttı

 

Avustralya'da enflasyon beklentilerin altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)