BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvukatlar diken üzerinde ----

Avukatlar diken üzerinde

Avukatlar diken üzerinde
26 Şubat 2013 - 01:07 www.finansgundem.com

Apartman dairelerinde faaliyet gösteren avukatlar zor durumda. Komşular şikayet ederse, avukatlar bürolarını boşaltmak zorunda kalacak

Apartman dairelerinde faaliyet gösteren avukatlara verilen süre doldu. Komşular şikayet ettiği taktirde avukatlar bürolarını boşaltmak zorunda kalacak.
Kat Mülkiyeti kanununa göre tapuda mesken olarak gösterilen apartman dairelerinde işyeri açılamıyor. Buna rağmen özellikle büyük şehirlerdeki avukatlar, apartmanlarda faaliyet gösteriyor. Komşulardan bir şikayet olmadığı sürece de, bu bürolar işlevlerini sürdürüyor.
Bu konuda Şubat 2011’de bir yasa çıkarıldı ve avukatlara, tapuda mesken olan apartman dairelerindeki bürolarını boşaltmaları için, 2 yıllık süre verildi. Yasa ile ‘’Meskenlerdeki avukatlık ve hukuk büroları 2 yıl süreyle faaliyetlerine devam ederler. Bu hüküm Serbest ve Yeminli Mali Müşavir ve Muhasebeci büroları hakkında da uygulanır’’ hükmü getirildi.
BİNLERCE AVUKAT
Ancak iki yıllık süre dün doldu ve yasal düzenleme yapılmadı. Birçok avukat halen apartmanlardaki meskenlerde faaliyete devam ediyor. Yeni bir yasal düzenleme yapılmadığı taktirde, ev sahipleri ya da apartman sakinlerinin talebi üzerine avukatlar, bürolarından çıkmak zorunda kalacaklar.
CHP İstanbul milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bu konuda bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu. Kanun teklifi ile, Kat mülkiyeti kanununda değişiklik öngörülüyor ve avukatların tapuda mesken olarak geçen apartman dairelerinde büro açmalarına olanak tanınıyor.Ancak teklif henüz ele alınmadı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)