BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAvrupa'nın yıldızı Fenerbahçe----

Avrupa'nın yıldızı Fenerbahçe

Avrupa'nın yıldızı Fenerbahçe
25 Nisan 2013 - 21:24 www.finansgundem.com

Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, Benfica'yı devirerek tarih yazdı

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda muhteşem bir atmosferde oynanan mücadelede Fenerbahçe'nin tek golünü 72. dakikada Egemen Korkmaz'dan geldi.
KADROLAR
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Egemen, Yobo, Ziegler, M. Topal, Meireles(Dk. 64 Salih Uçan), Cristian, Kuyt, Webo, Sow
BENFICA: Artur, Maxi Pereira, Garay, Jardel, Matic, Andre Gomes, Aimar, John, Salvio, Melgarejo, Cardozo
Tribünler doldu
Fenerbahçe'ye Avrupa arenasındaki önemli mücadelesinde taraftarı büyük destek verdi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tamamen dolarken, taraftarlar maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla coşkulu bir atmosfer oluşturdu.
Amsterdam koreografisi
Taraftarlar, maçın başlamasından önce Türk Telekom kale arkası tribününde koreografi gösterisi yaptı. Renkli kartonlarla hazırlanan gösteride, UEFA Avrupa Ligi finalinin oynanacağı Hollanda'nın Amsterdam kentine inen bir uçak figürü resmedildi. Aynı zamanda açılan dev pankartta İngilizce "Fly high to glory" (Zafere yüksek uçuş) yazısı yer aldı. Taraftarlar sık sık, takımlarının yarı finale çıkmasından itibaren söylemeye başladıkları, "Pierre Webo, Moussa Sow'uyla, orta saha Salih Uçan'la, ceza alan taraftarla, gidiyoruz Amsterdam'a" tezahüratını yaptı.
Rekor Volkan Demirel'in
Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, Benfica maçıyla Avrupa kupalarında 62. maçına çıkarak, sarı-lacivertli ekibin Avrupa kupalarında en çok forma giyen futbolcusu oldu. Volkan, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ile yollarını ayıran Brezilyalı futbolcu Alex'i (61 maç) geçerek, rekorun sahibi oldu.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz'in Benfica takımıyla yaptıkları mücadelede Avrupa kulvarındaki ideal 11'ini sahaya sürdü. Sakatlığının ardından Süper Lig'de son oynanan Gençlerbirliği maçında takıma katılan Sow'un da 11 kişilik kadroya dahil edilmesiyle, sarı-lacivertliler ideal kurgusuyla bu önemli maça çıktı.
Çeyrek finalde Lazio'ya karşı Kadıköy'de gerçekleştirilen karşılaşmada sakatlanan ve ardından 4 resmi maçta oynayamadıktan sonra Gençlerbirliği müsabakasının ikinci yarısında forma bulan Sow, Benfica maçının ilk 11'inde kendisine yer buldu. Sarı kart cezalısı Caner Erkin'in bulunmadığı 18 kişilik kadroya, Hasan Ali Kaldırım, Serdar Kesimal ve Stoch da dahil edilmedi. Teknik direktör Kocaman, ligde Gençlerbirliği karşılaşmasında ilk 11'de yer verdiği genç futbolcu Salih Uçan'ı, Benfica karşısında yedekler arasında tuttu.
Portekiz temsilcisinin kadrosunda, sarı kart cezalıları Andre Almeida ve Enzo Perez'in yanı sıra sakatlığı nedeniyle İstanbul'a getirilmeyen Luisao bulunmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da karşılaşmayı izledi. Kılıç'ı stada gelişinde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan karşıladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)