BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'nın en büyük varlık yöneticisi: Temkinli olun----

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi: Temkinli olun

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi: Temkinli olun
10 Mart 2020 - 16:36 www.finansgundem.com

Varlık yönetimi firması Amundi'den yapılan açıklamada yatırımcılara temkinli olma çağrısında bulunuldu. Amundi yöneticisi Pascal Blanque merkez bankası hareketlerini umut verici olarak yorumladı.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa'nın en büyük varlık yönetimi firması Fransız merkezli Amundi’nin yatırım yöneticilerinden Pascal Blanque, Salı günü yaptığı açıklamada piyasaların 11 yıllık boğa piyasası koşusundan sonra Pazartesi hisse senetleri için en acımasız günü geçirdiklerini açıkladı.

Blanque merkez bankalarının ve hükümetlerin küresel durgunluğu uzak tutmak için gerekli adımları atacağına inanıyorlar. Varlık yöneticisi yatırımcıları uyanık fakat aynı zamanda piyasa şartlarının oluşturduğu aşırı tepkilerden uzak olmaları konusunda uyardı.

1.7 trilyon euroluk varlığın yönetimini yapan firmadan yapılan açıklamada “Bu koşullarda, uzun vadeli yatırımcılar için fırsatlar ortaya çıkar ve bu da uzun vadede karşılığını veren temelde güçlü yatırım durumlarına katkıda bulunabilir” denildi.

Şirketten yapılan açıklamada "Biz daha fazla merkez bankası müdahaleleri bekliyoruz, geçen haftaki Fed indiriminden sonra daha fazla sayıda mali politika adımı zaten çeşitli ülkeler tarafından ilan edilmişti. Bu tedbirler ekonominin istikrara kavuşmasına ve küresel durgunluğu önlemesine neden olabilir. Virüsün halen aktif olduğu Çin'den de teşvik edici sinyaller geliyor" denildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)