BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupalılar Soyuz'dan neden vazgeçti----

Avrupalılar Soyuz'dan neden vazgeçti

Avrupalılar Soyuz'dan neden vazgeçti
27 Ağustos 2019 - 04:26 www.finansgundem.com

Rus kozmonot Vinogradov, Avrupa'nın neden Soyuz'dan vazgeçtiğini anlattı

Ruz kozmonot Pavel Vinogradov, Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) ABD’nin baskısı yüzünden Rus yapımı Soyuz roketlerinden yararlanmaktan vazgeçtiğini söyledi.

360 televizyonuna konuşan Vinogradov, "Fransız ve Almanlarla çok iyi iş ilişkilerimiz her zaman Amerikalıları çok tedirgin etmişti. Amerikalılar, bu işbirliğini bozmak için her şey yaptı" ifadelerini kullandı.

Rus uzay sektörünün, ESA'nın bu kararı yüzünden hiçbir kayıp yaşamayacağını dile getiren kozmonot, Soyuz roketleri ile yapılan uçuş sayısının azalmayacağından emin olduğunu belirterek, "ESA dışında, Avrupa dışında, uzaya gitmek isteyen birçok başka ülke var" dedi.

Vinogradov, önümüzdeki eylül ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) meslektaşının Soyuz roketiyle uzaya gideceğini hatırlattı.

ESA'nın Rusya Temsilcisi Rene Pischel geçtiğimiz temmuz ayında, Luka Parmitano'nun, Soyuz roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden son astronot olacağını açıklamıştı. ESA, Rus roketler yerine ABD uzay araçlarından yararlanacak. (Sputnik)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)