BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'dan notçular uyarı----

Avrupa'dan notçular uyarı

Avrupa'dan notçular uyarı
03 Aralık 2013 - 07:34 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği’nin sermaye piyasalarını düzenleme kurumu, derecelendirme kuruluşların uyardı

AB’nin SPK’sı Avrupa Menkul Kıymet ve Piyasaları Otoritesi'nin raporunda, derecelendirme kuruluşları raporlarının zamanlaması ve bilgilerin gizliliğinin güvence altına alınmasındaki eksiklikler eleştirildi.

Avrupa Birliği'nin sermaye piyasalarını düzenleme kurumu, önemli uluslararası derecelendirme kuruluşlarını çalışma yöntemleri ve metotları konusunda uyardı. Kuruluş, dünyanın önde gelen derecelendirme kuruluşları, Fitch, Moody's ve Standard&Poor's ile ilgili yayınladığı raporda, bu üç kuruluşun 2013 yılı Şubat ve Ekim ayları arasındaki çalışmalarını mercek altına aldı.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının tarafsızlık ve çıkar çatışmasından kaçınma gibi konularda da gerekli özeni göstermediği eleştirisinde bulunulan AB raporuda, bu kuruluşların kaynaklarını kullanma konusunda da ciddi eksiklikler görüldüğü ifade edildi.
Raporunda, bu kuruluşlardan tespit edilen eksiklikleri en kısa zamanda gidermeleri istenirken, reyting kuruluşlarına para cezası verilebileceği uyarısı yapıldı.

Avrupa Menkul Kıymet ve Piyasaları Otoritesi Genel Müdürü Steven Mai-Joor, derecelendirme süreçlerinde yaşanan eksikliklerin, bu kuruluşların raporlarının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürebileceği konusunda uyardı.

Mai-joor ayrıca derecelendirme kuruluşlarının söz konusu eksikliklerin yayınlanan raporların yatırım piyasalarına ve istikrara verebileceği rahatsızlığa da dikkati çekti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)