BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'daki kokain ticaretinin kapısı Antwerp oldu----

Avrupa'daki kokain ticaretinin kapısı Antwerp oldu

Avrupa'daki kokain ticaretinin kapısı Antwerp oldu
01 Ocak 2022 - 17:21 www.finansgundem.com

Kokainin Avrupa'ya girdiği ana yerlerden biri olan Belçika'nın Antwerp kentinin yapısı, uyuşturucu ticaretiyle birlikte değişti.

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'yle Europol'ün ortak hazırladığı bir rapora göre Antwerp ve komşu ülke Hollanda'daki Rotterdam, Avrupa'ya uyuşturucu sokulan iki ana bölgeyi oluşturuyor.

Bu yıl Antwerp'e Latin Amerika'dan gelen toplamda 88 ton kokaine el kondu. Bu rakam, 2014'tekinden yaklaşık 10 kat daha fazla.

Kente gelen kokain miktarı o kadar çok ki, ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (Drug Enforcement Agency -DEA), Antwerp'teki kokain piyasasının ABD'dekinden bile daha büyük olabileceğini bildirdi.

DEA'in Avrupa kolunun yardımcı şefi Kevin Daniels, "Bu uyuşturucu ekonomisi. Tıpkı 1980'lerdeki Miami gibi" dedi.

Uyuşturucuların Antwerp üzerinden dağıtılması ve gelen muazzam nakit para akışı, kentin ekonomik yapısını da değiştirdi. Yetkililer, özellikle emlak ve işyeri fiyatlarının arttığını bildirdi. 

"Kokain tsunamisi"

Belçika gümrüğünde görevli narkotik birimlerinin Antwerp'teki kolunun başındaki Norbet Somers, "Bir kokain tsunamisi patlıyor, Antwerp ve tüm Avrupa'ya yayılıyor" dedi.

Günde yüzlerce euro harcayıp araç kiralayan uyuşturucu satıcıları, dağıtım için genelde hızlı nakit para kazanma vaadiyle kandırdığı gençleri kullanıyor. 

Şirketlerse suçluların büyük kayıpları karşılayabilecek paravan firmalarıyla boy ölçüşmeye çalışıyor.

Antwerp Belediye Başkanı Bart De Wever, uyuşturucu ticaretinin kentin yapısını bozduğunu söyleyerek "Kötü para iyi paranın gitmesine neden oluyor. Dürüst kişilerin peşine düşecekler" dedi.

Federal Adli Polisi Direktörü Yve Driesen, restoranlardan lüks otomobil galerilerine kadar farklı birçok şirketin kara para akladığını söyledi. 

"Toplumun her katmanına bulaştı"

Yetkililer, ayrıca suçluların uyuşturucuları limandan şehre sokabilmek için bazı liman çalışanlarına aylık maaşlarından kat kat daha fazla para verdiğini, bazı gümrük yetkililerinin, polisin ve savcıların da rüşvet aldığını bildirdi. 

Belediye başkanı, "Bu, toplumun her katmanına bulaşmış halde" dedi. 

Polisse yılmadan uyuşturucu satıcılarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Kasım 2021'de düzenlenen büyük bir operasyonda gümrük yetkilileri, polis ve bir hastane çalışanı şifrelenmiş uygulamalar üzerinden kokain ticareti ağına bilgi sağladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Fakat Antwerp Başsavcısı Franky De Keyzer, bu çabaların sorunu çözmeye yetmediğini söylüyor. 

De Keyzer, "Birkaç aya bunların yerini alacak başka kişiler gelecek. Yine de kazandığımız deneyim yeni stratejiler oluşturmamızı sağlıyor. Bu daima bir kedi ve fare oyunu olacak" ifadelerini kullandı.(Independent Türkçe)

Papa: Kadına şiddet tanrıya hakarettir

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nden aşı kararı

 

ABD’de grev kavgası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)