BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'daki doğalgaz depolarının piyasaya etkisi----

Avrupa'daki doğalgaz depolarının piyasaya etkisi

Avrupa'daki doğalgaz depolarının piyasaya etkisi
07 Eylül 2023 - 08:30 www.finansgundem.com

Avrupa'daki doğalgaz depolama seviyeleri küresel fiyatları belirlemede etkili olması sebebiyle piyasaların işaret fişeği oldu.

Emtia ticareti şirketi Trafigura Group'a göre Avrupa'daki doğalgaz depolama seviyeleri önemli bir piyasa göstergesi haline geldi.

Trafigura'nın küresel gaz ve enerji başkanı Richard Holtum Singapur'daki Gastech konferansı sırasında yaptığı açıklamada, "Kış sonunda depolardaki gaz miktarı Avrupa'nın yazın ne kadar LNG alacağını belirleyecek ve bu da küresel fiyatı belirleyecek" dedi.

Holtum, "Hem Avrupa gaz sistemi hem de küresel LNG piyasası esnekliğini kaybetti. Esnekliği kaybettiğinizde de fiyat artışlarına karşı çok hassas olursunuz" diye konuştu.

AB'de doğalgaz depolarının doluluk oranı 5 Eylül itibariyle yüzde 92,46. Almanya'da bu oran yüzde 94,03, Fransa'da yüzde 90,03 ve İtalya'da yüzde 93,78.

Avrupa'nın depolama sahaları, talepteki durgunluk nedeniyle neredeyse dolmuş durumda ve bu durum yakın vadeli sıvılaştırılmış doğalgaz sevkiyatlarına yönelik talebi ve fiyatları baskılıyor.

Ancak önümüzdeki kış soğuk bir hava dalgası yaşanırsa bu stoklar hızla eriyebilir ve bölge sınırlı miktarda mevcut LNG için Asyalı alıcılarla rekabet etmek zorunda kalabilir.

Depolama seviyelerinin yanı sıra tüccarlar, Avustralya'da ülkenin bazı LNG tesislerini kapatabilecek potansiyel grevler de dahil olmak üzere arz kesintilerini de dikkatle izliyor. Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rusya'dan Avrupa'ya boru hattı akışında yaşanan keskin düşüşle zaten çalkalanan uluslararası gaz piyasaları, Avustralya'daki ihracat tesislerinin işletmecileri ve sendikalar arasındaki görüşmelere ilişkin güncellemelerle sarsıldı.

Grevler doğalgaz fiyatlarını etkileyebilir

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında gerileme

 

AB ortaklaşa doğalgaz alımını kalıcı hale getirmek istiyor

 

Avrupa'da doğalgaz depolarındaki doluluk oranı azaldı

 

Avrupa'nın doğalgaz depolarında doluluk oranı yüzde 85 sınırında

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)