BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da üç ülkede dev operasyon!----

Avrupa'da üç ülkede dev operasyon!

Avrupa'da üç ülkede dev operasyon!
16 Ocak 2015 - 10:40 www.finansgundem.com

Almanya'da bu sabah yaklaşık 250 polisin katıldığı IŞİD operasyonunda, 11 farklı yere baskın düzenlendi

Dev operasyonda, IŞİD'in Suriye'deki mücadelesi için militan ve finansman desteği sağlamakla suçlanan bir grubun lideri olduğu iddia edilen İsmet D. ile örgüt üyesi Emin F. tutuklandı. Aynı saatlerde Paris'te ise geçen haftaki saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 10 kişi gözaltına alındı. Dün de Belçika polisi, Suriye’den dönen ve eylem hazırlığında olduğu iddia edilen cihatçılara yönelik ülke çapında büyük bir operasyon başlatmıştı.

Alman polisinin baskın düzenlediği yerlerin başkent Berlin'de olduğu açıklandı. Reuters'ın haberine göre, yaşları 31 ila 44 arasında değişen beş Türk'ü izleyen polis, aylar süren takibin ardından dün operasyon için düğmeye bastı.

Alman polisinin düzenlediği baskınlarda, 41 yaşındaki İsmet D. ve 42 yaşındaki Emin F. tutuklandı. AFP, İsmet D.'nin, liderlik ettiği öne sürülen grupta Türklerin yanı sıra Çeçen ve Dağıstanlıların olduğunu bildirdi.

Şüphelilerin "Suriye'de devlete yönelik ciddi şiddet eylemleri düzenleme hazırlığında olduğu" iddia edildi.

Polis, grubun Almanya'da saldırı planladığına dair ise herhangi bir kanıt bulunmadığını bildirdi.

Paris'in merkezindeki Gare de l'Est tren garı, bomba ihbarı nedeniyle kapatıldı ve boşaltıldı.

Yerel saatle 08.00 (TSİ 09.00) sularında gelen ihbar üzerinde gardaki tüm yolcular ve personel dışarı çıkarıldı. Polis olay yerinde inceleme yapıyor.

Fransız basınından kimi kaynaklar, paniğe neden olan şeyin sahipsiz bir valiz olduğunu, kimileri ise telefonla ihbar yapıldığını bildirdi.

Bu arada Paris Başsavcılığı, geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)