BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Avrupa'da Rus fosil yakıt dönemi sona erdi"----

"Avrupa'da Rus fosil yakıt dönemi sona erdi"

Avrupa'da Rus fosil yakıt dönemi sona erdi
27 Nisan 2022 - 15:54 www.finansgundem.com

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Polonya ve Bulgaristan'ın AB üyesi komşularından gaz aldığını ve Avrupa'da Rus fosil yakıt döneminin sona erdiğini duyurdu.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Rusya'nın ruble ödeme talebinin, sözleşmelere aykırı ve tek taraflı bir karar olduğunu aktardı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Polonya ve Bulgaristan'ın AB üyesi komşularından gaz aldığını ve Avrupa'da Rus fosil yakıt döneminin sona erdiğini söyledi.

Von der Leyen, yaptığı açıklamada, Rusya'nın ruble ödeme talebinin, sözleşmelere aykırı ve tek taraflı bir karar olduğunu savundu.

Polonya, yıllık yaklaşık 21 milyar metreküplük doğal gaz talebinin yarısını Rusya'dan karşılıyordu. Bu yılın ilk çeyreğinde gaz ithalatının yüzde 53'ü Gazprom'dan yapıldı.

Ayrıca Polonya, Baltık Denizi kıyısındaki Swinoujscie'deki sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali aracılığıyla yıllık 6 milyar metreküpe kadar gaz alabiliyor. Öte yandan Norveç gazını Polonya'ya iletecek yıllık 10 milyar metreküp kapasiteli 'Baltık Hattı' olarak bilinen boru hattı da 1 Ekim'de hizmete girecek.

Mevcutta gaz depolarındaki doluluk oranı yüzde 18 olan Bulgaristan'ın Rusya'dan aldığı doğal gaza alternatif bulma konusunda seçeneklerinin daha kısıtlı olduğu görülüyor. Yıllık gaz tüketimi yaklaşık 3 milyar metreküp olan Bulgaristan, ihtiyacının yüzde 90'ından fazlasını Rusya'dan ithal ediyor. Bulgaristan'a Türk Akım boru hattı üzerinden gaz akışı sağlanırken, sözleşme bu yıl sona erecek. Başbakan Yardımcısı Asen Vasilev, sözleşme yenilemek için Rusya ile görüşme yapılmayacağını belirtmişti.

Kremlin: Rubleyle ödemeyi reddeden diğer ülkelere de gaz sevkiyatı durdurulabilir

 

Avusturya, Rusya'ya doğalgaz ödemesini ruble olarak yapacak

 

Bulgaristan: Rusya gazı silah olarak kullanıyor

 

Polonya: Gazprom sözleşme ihlali yaptı

 

Bulgaristan ve Polonya'ya vana kapandı, Avrupa'da gaz 117 euro

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)