BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa’da hastaneler doldu, ABD zorda----

Avrupa’da hastaneler doldu, ABD zorda

Avrupa’da hastaneler doldu, ABD zorda
22 Ekim 2020 - 13:04 www.finansgundem.com

ABD'de korona virüs yayılma hızı tehlikeli seviyeye çıkarken, Avrupa'da hastaneler zor durumda

ABD eyaletlerinin yaklaşık üçte ikisinde korona virüs salgınında yayılma hızı tehlikeli seviyelere çıkarken, Avrupa'da hızlanan salgın hastanelerin kapasitelerini zorluyor.

Reuters analizine göre korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ABD'nin Hawaii, Kansas, Iowa, Minnesota, Montana ve seçim yarışının çekişmeli geçeceği Wisconsin de dahil olmak üzere altı eyalette Kovid-19 nedeniyle günlük ölüm sayıları yeni bir zirveye oturdu.

Aynı zamanda Wisconsin, Colorado, Illinois, Kentucky ve Ohio yeni vaka sayılarında rekor artış açıkladı. Wisconsin eyalet valisi Tony Evers Milwaukee bölgesinde kurulan sahra hastanesinin ilk Kovid-19 hastasının kabulünü yaptığını söyledi.

Evers, "Lütfen evde kalın. Bize oldukça bulaşıcı olan bu virüsten korunmamızda ve hastanelerdeki yoğunluğun artmasını engellememizde yardımcı olun" dedi.

Avrupa'da Mart ve Nisan'da benzeri görülmemiş tecrit önlemleriyle kontrol altına alınan vakalar yeniden artmaya başladı.

Polonya'dan Portekiz'e kadar birçok ülkenin yetkilisi sağlık sisteminin karşı karşıya kaldığı krize dair endişelerini ifade ettiler.

Belçika, sağlık bakanının "tsunami" olarak adlandırdığı bir dalgayla karşı karşıya kalırken hayati olmayan tüm hastane prosedürlerini askıya aldı. Benzer önlemler diğer ülkelerde de uygulanıyor.

Barcelona Hospital del Mar'da sağlık müdürü Julio Pascual, "Eğer geçen haftalardaki eğilim devam ederse, yeniden ayarlama ve önceliği olmayan faaliyetleri durdurma kaçınılmaz olacak" dedi.

Belçika Dışişleri Bakanı Wilmes yoğun bakıma alındı

Belçikalı bir yetkili hayatını kaybedenlerin sayısının kişi başına en fazla olduğu Belçika'da tecrit önlemlerinin gelecek hafta en kısa zamandan itibaren getirilebileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ekonomide toparlanmanın insanların normal hayata dönmesine bağlı olduğunu söyleyerek ısrarla kısıtlamaların yeniden getirilmesine karşı çıkıyor.

ABD'deki 50 eyaletin üçte ikisinde 100,000 kişi başına vaka sayısı 100'ü aşarak salgının tehlikeli aşamaya geldiğini gösterdi. Reuters hesaplamalarına göre ABD genelinde vaka sayısı Temmuz'dan beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Avrupa'daki gibi ABD'de de artan vakalarla hastanelerin zor durumda kalabileceğinden korkuluyor.
Hollanda'da sağlık yetkilileri Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatan insan sayıları artmaya devam ederse, hastanelerin yoğun bakım dışındaki bölümlerinin dörtte üçünün Kasım sonuna kadar kullanım dışı kalabileceğini söyledi. Çek yetkililer de benzer uyarılarda bulundu.

Temmuz'da vedalaşmışlardı: Çekya'da yeniden Kovid-19 karantinası

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın ve Brezilya Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello'nun korona virüs testi pozitif çıktı.

Avrupa'da halkın eskiden olduğu gibi sert tecrit önlemlerinin getirilmesini desteklememesi de durumu karmaşık hale getiriyor.

Ekonomilerini tekrar kapatmaya isteksiz olan hükümetler kamusal alanlarda toplanmaları sınırlama ve ekonomilerinin faaliyetlerine devam etmesini sağlayacak dengeyi kurmak için daha az keskin önlem getiriyorlar.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne göre (ECDC) salgın başından bu yana Avrupa'da 5 milyondan fazla vaka görüldü, hayatını kaybedenlerin sayısı 200,000'e ulaştı. Vakalar Eylül'den itibaren sert şekilde arttı. Birinci dalgayla en iyi baş eden ülkelerden biri olan Almanya'da bazı yerel sağlık yetkilileri başka ülkelerden yoğun bakım hastalarını almaya karar verdi.

ECDC'nin haftalık özetine göre altı ay önceki seviyelerin altında olsa da Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatma ve doluluk oranı tekrardan yüksek seviyeye çıktı. Salgının zirve seviyesinin %25'inin üzerindeki doluluk oranı yüksek doluluk olarak niteleniyor.

Fransızlar, Macron'un salgın sürecini yönetemediğini düşünüyor

İngiliz hükümeti pandemide günde 1 milyar sterlin borçlandı

Selçuk: Maskeyi kaldıralım diye yazanlar var

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)