BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa’da gaz, ılıman hava beklentisiyle düştü----

Avrupa’da gaz, ılıman hava beklentisiyle düştü

Avrupa’da gaz, ılıman hava beklentisiyle düştü
09 Şubat 2022 - 15:13 www.finansgundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları, uzun sürecek ılıman hava koşullarına dair beklentiler ve iyileşen arza dair sinyaller ile bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Hollanda TTF hub’ı gün öncesi kontratı 2,13 EUR düşüşle 75,98 EUR/MWh'e gerilerken, TTF Mart vadeli kontrat ise 1,00 EUR düşüşle 76,30 EUR/MWh düzeyinden işlem gördü.

TTF Mart kontratı günün erken saatlerinde 73,00 EUR/MWh ile 21 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, İngiltere NBP hub’ı gün öncesi kontratı bugün en son 1,00 p artışla 183,00 p/th, NBP Mart kontratı ise 2,02 p düşüşle 183,97 p/th seviyelerinden işlem gördü.

İngiltere merkezli bir trader, “Temelde, piyasa düşüş eğilimli bir hale geliyor. Kışın yarısını geçtik, ufukta soğuk hava yok ve depo çekimleri daha yatay bir grafik sergiliyor” ifadelerini kullanıyor.

Ayrıca, basında Japonya'nın Rusya'dan akışta kesinti olması durumunda soğutulmuş yakıt kargolarını Avrupa'ya yönlendireceği yönündeki haberlere bağlı olarak LNG piyasasından gelen düşüş sinyalleri de bulunuyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa tesisleri en son yaklaşık %36 oranında dolulukta kaydedildi.

İngiltere'den yenilenebilir enerjiye destek

 

Putin doğalgazı silahını kullanır mı?

 

Doğalgaz için alternatif Cezayir olabilir mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)