BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatlarında yatay seyir----

Avrupa'da gaz fiyatlarında yatay seyir

Avrupa'da gaz fiyatlarında yatay seyir
12 Nisan 2023 - 14:58 www.finansgundem.com

Avrupa'da gaz fiyatları LNG arzının soğuk hava koşullarını dengelemesiyle yatay bir seyir izliyor.

Avrupa’da işlem gören Mayıs vadeli gaz kontratları güçlü depolama seviyeleri ve LNG arzının soğuk hava koşullarını dengelemesiyle bugün yatay bir seyir izliyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Mayıs vadeli doğalgaz kontratı kontratı bugün en son Ice Endex'te 0,20 EUR artışla 43,90 EUR/MWh'e yükselirken, İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise Ice Futures'ta 0,62 p artışla 103,25 p/th düzeyine yükseldi.

Brook Green Supply analistleri bir notta, “Kısa vadeli yukarı yönlü sıcaklık temelleri, eğriye yakın sözleşmelere dönüşebilir ve LNG ve yüksek AB depolama seviyelerinden gelen düşüş sinyallerine ağır basabilir” yorumunu yapıyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI), Avrupa'nın bazı bölgelerinde sıcaklıkların bu hafta ortalamanın 2 ila 3 °C altında olacağını söylerken, Met Office ise sıcaklıkların belirgin derecede soğuk olacağını söyledi.

Analistler, bunun ısıtma için gaz talebini artırabileceğini söylüyor. Ancak önümüzdeki hafta sıcaklıkların ortalamanın 2 ila 4 °C üzerine çıkması bekleniyor.

VesselsValue'dan alınan gemi izleme verileri, İngiltere'nin önümüzdeki yedi gün içinde en az altı LNG kargosu alacağını gösteriyor.

Bu arada, Salı günü Kpler gemi izleme verilerinin ilk olarak gösterdiğine göre, Avrupa ve Türkiye'ye yapılan LNG ithalatı geçen hafta bir önceki haftaya göre %3 düşerek yaklaşık 3,7 milyar m3 oldu.

Operatör Gassco'nun verilerine göre, Norveç'ten diğer Avrupa giriş noktalarına boru hattı tedariki, planlı bakım nedeniyle günlük 20 milyon m3 gerileyerek 317 milyon m3/gün düzeyinde gerçekleşiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)