BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor----

Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor

 Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor
22 Kasım 2023 - 14:29 www.finansgundem.com

Avrupa gaz fiyatları soğuk hava koşullarıyla toparlanıyor

Avrupa doğalgaz fiyatları, gaz talebinin arttığına işaret eden soğuk hava koşullarına ilişkin öngörüler ve rüzgâr tahminlerindeki aşağı yönlü revizyonlara bağlı olarak bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, kıtanın Hollanda TTF hub’ı Aralık vadeli doğalgaz kontratı en son 0,56 EUR artışla 44,62 EUR/MWh seviyesinden satış yaptı. Bu rakam kontratın dün yaptığı ve son yedi haftanın en düşük seviyesi olan 43,15 EUR/MWh'lik işlemin 1,47 EUR yukarısını temsil ediyor.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise en son 0,42 p artışla 112,24 p/th seviyesinden satış yaptı.

Trader’lar iyi tedarik edilen, düşüş eğilimi gösteren bir piyasada fiyatların yükselmesinin tek sebebinin daha az rüzgâr ve daha soğuk hava koşullarına dair tahminler olduğunu belirtiyor.

Montel Energy Quantified (EQ) tarafından sağlanan son tahminlerde Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi Almanya için sıcaklık tahminleri, 1,8 °C’ye kadar aşağı yönlü revize edildi. Bu hafta ortalamanın 0,2 °C, gelecek hafta ise 3,3 °C daha düşük olması, elektrik üretimi ve ısıtmada gaza olan talebin artmasına neden olacak.

Yakıt, ülkedeki hanelerin yarısını ısıttığından, sıcaklıklar Almanya'nın gaz talebi üzerinde güçlü bir etkiye sahip bulunuyor.

Rusya: Çin'e gaz sevkiyatı 100 milyar metreküpe çıkacak

 

ABD, petrol ve gaza en bağımlı G20 ülkesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)