BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatları yükselişte----

Avrupa'da gaz fiyatları yükselişte

Avrupa'da gaz fiyatları yükselişte
07 Ağustos 2023 - 14:42 www.finansgundem.com

Avrupa doğal gaz fiyatları arz endişeleriyle yükseliyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, düşük LNG ve Norveç boru hattı arzına ilişkin endişelerin güçlü yenilenebilir enerji üretimine ağır basmasıyla bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Eylül kontratı bugün en son 1,08 EUR yükselişle 29,94 EUR/MWh, İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise 2,60 p artışla 75,53 p/th düzeyine yükseldi.

Piyasa katılımcıları, Avrupa'ya yapılan teslimatları daha az çekici hale getiren yüksek Asya LNG fiyatlarına ve Norveç'te planlanan kesintilere işaret ediyor.

Sonbahar ve kış teslimi için Asya LNG fiyatları şu anda Avrupa'daki fiyatlardan daha yüksek seyrediyor. JKM'de Eylül kontratı, Kuzeybatı Avrupa'daki muadilinden 1,70 USD/MMbtu daha yüksek işlem görüyor.

Norveç'te bu ayın sonlarında başlayacak ve Ekim ayı sonuna kadar devam edecek olan kesintiler, gaz akışını günde 160 milyon mᶟ düzeyine indirecek.

Piyasa katılımcıları, Ukrayna'nın Cumartesi günü bir Rus petrol tankerine düzenlediği saldırının ardından Rusya'nın Karadeniz yoluyla yaptığı LNG sevkiyatlarında olası aksamalara ilişkin endişelerini dile getiriyor.

AB ortaklaşa doğalgaz alımını kalıcı hale getirmek istiyor

 

Japonya'dan doğalgaz için global acil durum rezervi isteği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)