BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da gaz fiyatları düşüşte----

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte
13 Şubat 2023 - 14:46 www.finansgundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları ılıman hava koşullarının etkisiyle düştü

Avrupa doğalgaz fiyatları, tahminlerin daha yüksek sıcaklıklara işaret etmesinin ardından bugün aşağı yönlü hareket ediyor. Öte yandan, planlanmamış bir kesintinin ardından Norveç'in Troll gaz sahasının yeniden devreye girmesi arza olan piyasa güvenini artırdı.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Mart vadeli doğal gaz kontratı bugün en son Ice Endex'te 1,97 EUR düşüşle 51,97 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise Ice Futures'ta 5,30 p düşüşle 129,21 p/th düzeyinden satış yaptı.

Analistler, önümüzdeki aya kadar yakın ve orta vadeli tahminlerin ortalamanın üzerinde sıcaklıklar gösterdiğini ve bunun da ısıtma talebini sınırlayacağını söylüyor.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) tahminine göre, Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi olan Almanya'da sıcaklıklar bu hafta sonu mevsim normallerinin yaklaşık 4 °C üzerine çıkabilir.

Bu arada MetDesk, bu hafta sonunda kuzeybatıda ve Avrupa'nın diğer bölgelerinde önemli ölçüde daha yüksek rüzgâr enerjisi kaynaklı elektrik üretimi öngörüyor. Bu da herhangi bir ısıtma talebini karşılamak için gazla çalışan elektrik santrallerine yapılan çağrıyı azaltacak.

Arz tarafında, Norveç'ten Avrupalı komşularına boru hattı akışı, Kuzey Denizi'nin en büyük petrol ve gaz sahalarından biri olan Troll'deki kesintinin akışları 45 milyon m3 düşürmesinin ardından 335 milyon m3/gün'e yükseldi. Bu rakam önceki hafta Cuma günü 274 milyon m3/gün düzeyine gerilemişti.

İngiltere merkezli bir analist, geri dönüşün, Avrupa'nın kışın geri kalanında arzı yönetme becerisine olan piyasa güvenini artıracağını söylüyor.

Doğalgaz zirvesi ertelendi

 

Deprem bölgesinde elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatı ertelenecek

 

Almanya Rus doğalgazını istemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)