BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da esas korku deflasyon----

Avrupa'da esas korku deflasyon

Avrupa'da esas korku deflasyon
08 Ocak 2014 - 07:17 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde aralık ayı enflasyon rakamlarının beklentinin altında kalması deflasyon korkularının geri gelmesine neden oldu

Avrupa'da enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla deflasyon korkuları geri döndü. Aralık ayında Euro Bölgesi'nde enflasyon yüzde 0,8 oranında artarak yüzde 0,9'luk beklentinin altında kaldı. Bölgede enflasyon Kasım'da yüzde 0,9 artmıştı. Avrupa'nın deflasyona gireceği yönündeki ilk endişeler Ekim'de Euro Bölgesi enflasyonunun 47 ayın düşüğüne gerileyerek yüzde 0,7 seviyesinde gerçekleşmesiyle ortaya çıkmıştı.

EURO YÜKSELDİ

Verilerin açıklanmasının ardından Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) ekonomiyi desteklemek için harekete geçeceği yönündeki beklentiler Euro'yu dolar karşısında güçlendirdi. Veri öncesinde 1,3614 olan Euro/dolar paritesi 1,3647'ye kadar çıktı.

HEDEF YÜZDE 2

AMB Euro Bölgesi için enflasyon hedefini yüzde 2 olarak açıklamıştı. Enflasyonun düşük gelmesi bankanın daha fazla parasal genişlemeye gidebileceği yönündeki beklentiyi de artırdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)