BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da bir kemer sıkma daha!----

Avrupa'da bir kemer sıkma daha!

Avrupa'da bir kemer sıkma daha!
04 Mart 2013 - 07:53 www.finansgundem.com

Euro liderlerleri "daha fazla kemer sıkma" talep etti

Avrupa'nın en büyük 3. ekonomisi İtalya'nın geçtiğimiz hafta kemer sıkma karşıtlarının çoğunluk almasıyla sonuçlanan seçimlerinin ardından ülkenin yeniden seçime gitme ihtimalinin artması üzerine Avrupalı liderler, euro üyesi ülkelerine borç krizinin sonlandırılması için daha fazla kemer sıkmaları yönünde baskı yaptı.
Eurogrup liderleri bugün Güney Kıbrıs'ın kurtarması gibi konuları görüşmek üzere Brüksel'de bir araya gelecek. İtalya'nın başkenti Roma'da ise Demokrat Parti lideri Pier Luigi Bersani, ülkenin yeni seçim yasalarını kabul etmesinin ardından bu yıl yeniden seçime gitmesinin gerekebileceğini söyledi.
İtalya'daki seçimlerin sonrasında Avrupa'da "ya kemer sıkma ve tasarruf programları ya da büyüme" gibi bir durumun ortaya çıktığını dilet getiren Almanya Şansölyesi Angela Merkel, ancak bunun tamamen hatalı bir yaklaşım olduğunu belirtti. AB Ekonomik ve Parasal İlişkiler Komiseri Olli Rehn de bu hafta Der Spiegel dergisine verdiği röportajında benzer açıklamalarda bulunarak, bloğun bütçe disiplininden vazgeçmesine imkan olmadığını ifade etti.
İtalya'da geçtiğimiz haftaki seçimlerin ardından ortaya çıkan siyasi istikrarsızlık, borç krizinin derinleşmesi tehdidini ortaya çıktı. Ülkedeki seçmenlerin Almanya'nın liderliğindeki kemer sıkma önlemlerine isyanı, seçimlerde eski komedyen yeni siyasetçi Beppe Grillo'ya yüzde 25 oy kazandırdı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)