BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa’da açılmalar hizmet sektörüne yaradı----

Avrupa’da açılmalar hizmet sektörüne yaradı

Avrupa’da açılmalar hizmet sektörüne yaradı
21 Mayıs 2021 - 11:30 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi imalat PMI Mayısta 62,8 puana çekilirken, hizmet PMI Mayısta 55,1 puana yükseldi

IHS Markit tarafından açıklanan Euro Bölgesi İmalat PMI Nisandaki 62,9 düzeyinden Mayısta 62,8 düzeyine çekildi. Euro Bölgesi'nde hizmet satın alma yöneticileri endeksi (PMI) mayıs ayında, nisan ayına göre 4,6 puan artışla, 55,1 puanla 35 ayın zirvesine yükseldi. Euro Bölgesi'nde bileşik PMI da mayıs ayında 3,1 puan arttı ve 56,9 puana yükseldi. Analistler iki verinin de beklentilere göre olumlu olduğunu belirttiler.

IHS Markit ekonomisti Chris Williamson, mal ve hizmetlere olan talebin, Kovid-19 kısıtlamaları gevşerken Euro Bölgesi’nde 15 yılın en keskin artışını gördüğünü söyledi. Kovid-19 tedbirlerinin, mayıs ayında geçen ekim ayından bu yana en hafif seviyeye indirilmesinin hizmet sektörü faaliyetlerinde özellikle belirgin bir iyileşmeyi kolaylaştırdığını ve buna rekor üretim genişlemesinin eşlik ettiğini söyledi.

Yeni sipariş büyümesi, anketin 23 yıllık tarihinde büyük ölçüde üretim artışını geride bırakarak Haziran 2006'dan bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Tamamlanmamış siparişlerdeki birikme, Kasım 2002'den bu yana en yüksek düzeyine yükseldi ve bu durum, talebe göre mevcut üretimdeki artan eksikliğin altını çizdi. Diğer yandan, işletmeler görünümü gittikçe daha olumlu olarak görüyorlar ve gelecek yıla ilişkin iyimserliğin en parlak olduğunu düşünüyorlar. Bu durum aşı uygulamasının önümüzdeki aylarda Kovid-19 kısıtlamalarının daha da gevşemesine izin vermesiyle bağlantılı olacak.

Talebin güçlenmesi ve daha parlak görünüm, firmaları tekrar fazladan personel almaya yöneltti ve istihdam mayıs art üst üste 4 ayda da arttı. Bununla birlikte, istihdam yaratma oranı iki yıldan biraz daha kısa bir süre içinde en yüksek ikinci sırada kalsa da, açık iş pozisyonlarını doldurmada yaşanan zorluklar nedeniyle biraz azaldı.

Fabrikalar ayrıca, yeni sipariş artışının art arda ikinci bir aydır biraz azaldığını, ancak anket tarihindeki en yüksek üçüncü sırada kaldığını ve üçüncü bir ay boyunca tamamlanmayan geri siparişlerde yeni bir rekor artış sağlayacak kadar güçlü olduğunu bildirdi.

Firmalar mevcut stoktan gelen talebi giderek daha fazla karşıladıkça, mal stokları 2009'dan beri görülmeyen bir oranda düştü.

IHS Markit Başekonomisti Chris Williamson, rekor düzeyde tedarik zinciri gecikmeleri ve özellikle yeniden işe alma açısından talebi karşılayacak kadar hızlı bir şekilde işletmeleri yeniden başlatmadaki zorluklar olmasaydı, büyümenin daha da güçlü olacağını söyledi.

Hizmet zirvede, imalat geriledi

Fransa'da ekonomik toparlanma sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)