BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHizmet zirvede, imalat geriledi----

Hizmet zirvede, imalat geriledi

Hizmet zirvede, imalat geriledi
21 Mayıs 2021 - 10:57 www.finansgundem.com

Almanya'da imalat PMI mayıs ayında, son 3 ayın en düşük düzeyi olan 64 puana gerilerken, hizmet PMI mayısta, 10 ayın zirvesi olan, 52,8 puana yükseldi.

IHS Markit'in açıkladığı Almanya hizmet satın alma yöneticileri endeksi, nisan ayındaki 49,9 puandan, mayıs ayında, son 10 ayın en yüksek düzeyi olan, 52,8 puana yükseldi. Beklentiler endeksin 52 puana yükselmesiydi.

IHS Markit Müdür Yardımcısı Phil Smith, “Geçen ekim ayında kilitleme önlemlerinin yeniden sıkılaşmasından bu yana firmalar sektör genelinde ilk kez talep artışı açıklamalarıyla, Almanya genelinde hizmet faaliyetlerinde olumlu bir artış yaşandı. Hizmetler performansındaki iyileşme kötüleşen tedarik sorunları nedeniyle üretimde daha fazla ivme kaybını telafi edecek” dedi.

Almanya'nın bileşik satın alma yöneticileri endeksi, nisan ayındaki 55,8 puandan, 56,2 puana yükseldi.

İMALAT PMI HAFİF GERİLEDİ

IHS Markit'in açıkladığı Almanya imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) mayıs ayında, nisan ayındaki 66,2 puandan, 64 puana geriledi.

İmalat sektörünün yeni siparişlerdeki büyümesi güçlü kaldı, ancak üç ayın en düşü düzeyine geriledi. Üreticilerin karşı karşıya olduğu tedarik zinciri sorunlarının ciddiyeti, ankete katılan mal üreticilerinin yaklaşık yüzde 79'u tarafından girdilerin alınmasında gecikmeler bildirmesiyle vurgulandı.

1996'da veri toplamanın başlamasından bu yana en hızlı yükselen imalat satın alma fiyatları.

IHS Markit Ekonomi Direktörü Phil Smith, “Üretime yönelik talep görünümü olumlu kalırken, müşterilerin zorunlu kesinti nedeniyle üretim seviyelerini düşüren ve yeni siparişlere ağırlık veren tedarik sıkıntısı işletmelerinden daha fazla rapor alıyoruz. Bunun yanı sıra, mayıs ayında fabrika girdi fiyatlarını imalat anketinin 25 yıllık geçmişinde görülen her şeyi kolayca aşan bir oranda artıran arz kıtlığı ile ilişkili bir maliyet artışı sorunu da var. Enflasyonist baskılar giderek hizmetlere de yayılıyor ve girdi maliyetlerinin ve çıktı fiyatlarının genel önlemlerini hem rekor seviyelere çekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)