BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da 400 DAEŞ'li terörist var----

Avrupa'da 400 DAEŞ'li terörist var

Avrupa'da 400 DAEŞ'li terörist var
24 Mart 2016 - 01:19 www.finansgundem.com

DAEŞ terör örgütünün, en az 400 militanı eğitip terör eylemleri düzenlemek üzere Avrupa ülkelerine gönderdiği ileri sürüldü.

Associated Press (AP), Avrupa ve Iraklı istihbarat yetkilileriyle Fransız bir milletvekiline dayandırarak geçtiği haberinde örgütün Avrupa'ya karşı düzenlenecek saldırılar için özel kampları bulunduğunu belirtti.

AP'ye konuşan yetkililer, birbirine bağlı terör hücreleri olarak çeşitli ülkelere gönderilen militanlara doğru zamanı ve doğru yeri bulduklarında eylem düzenlemeleri için emir verildiğini söyledi.

13 Kasım'da Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırıları düzenleyen teröristlerden birinin de Avrupa'ya 90 militandan oluşan bir grupla girdiği ileri sürülmüştü.

Fransız senatör ve terör ağlarını araştıran komisyonun eş başkanı Nathalie Goulet, yaklaşık 5 bin Avrupalının Suriye'ye gittiğini belirterek, 400 ila 600 militanın Avrupa ülkelerinde terör eylemleri düzenlemek için özel olarak eğitildiğini savundu.

Goulet, "2014'te örgüt, militanlarına birkaç haftalık eğitim veriyordu. Şimdi stratejisi değişti. Özel birimler kuruyor. Bu birimlerin eğitimi daha uzun sürüyor. Amaçları, artık mümkün olduğunca çok kişi öldürmek değil, daha fazla terör eylemi düzenlemek" ifadelerini kullandı.

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) da ocak ayında yayımladığı raporunda DAEŞ'in "dış eylemler komutanlığı" kurduğunu ve farklı ülkelerde eylemde bulunacaklar için savaş stratejileri, patlayıcı, gözetleme teknikleri gibi özel eğitim verdiğini kaydetmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)