BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da 30 milyon işçi ücretsiz izinde----

Avrupa'da 30 milyon işçi ücretsiz izinde

Avrupa'da 30 milyon işçi ücretsiz izinde
28 Nisan 2020 - 18:58 www.finansgundem.com

Avrupa'nın beş büyük ülkesi; Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık’ta 30 milyondan fazla işçi, ücretsiz izne çıkarıldığı için kısa çalışma ödeneğine başvurdu. ABD’de bu sayı 26 milyon.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını Avrupa ekonomisini sarstı. Financial Times'ta yer alan habere göre Avrupa'daki hükümetler, işverenlerin işçileri işten çıkarmaları yerine ücretsiz izne yollamalarını ya da yarı zamanlı çalıştırmalarını tercih ediyor. Bu kapsamda, işçi maaşlarının ödenmesi için hükümetler destekler sağlıyor. Bu politikanın, kıtanın beş büyük ülkesine maliyetinin 100 milyar eurodan fazla olacağı kaydediliyor.

Buna rağmen yaşanan ekonomik şokun çok büyük olduğu belirtilerek, tüm devlet desteklerine rağmen özellikle bazı sektörlerde işten çıkarmalar kaçınılmaz görülüyor.

‘BU KRİZ 2008'DEN FARKLI'

Avrupa ülkeleri, destek programlarında Almanya'nın 2008'de başlattığı Kurzarbeit Programı'nı (kısa çalışma ödeneği) örnek aldı. Ancak ekonomistlere göre bu kez durum daha farklı.

Makroekonomi ve İş Döngüsü Araştırmaları Enstitüsü'nden (IMK) Sebastian Dullien, konuyla ilgili olarak, “Sorun şu ki ekonomik şok çok büyük. Hasar alan birçok küçük şirket, işçileri tutmak için istekli olunmayacak sektörlerde yer alıyor” yorumunu yaptı.

Avrupa bankaların likiditesini artırmaya çalışıyor

ABD tüketici güveni 1973'ten beri böyle düşmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)