BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da 2 fitil ateşlendi----

Avrupa'da 2 fitil ateşlendi

Avrupa'da 2 fitil ateşlendi
19 Mart 2013 - 08:17 www.finansgundem.com

PIMCO'nun CEO'su El-Erian, Güney Kıbrıs'ın mevduat vergisi şartının Avrupa'yı finansal iflasın eşiğine sürükleyebileceğini söyledi

Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun CEO'su Muhammed El-Erian, Avrupa Birliği'nin Güney Kıbrıs'ı kurtarma karşılığında talep ettiği yüzde 6.75 oranındaki banka mevduat vergisinin finansal iflasa yol açarak, Güney Kıbrıs'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasına neden olabileceği konusunda uyardı.
ABD'de bir televizyon kanalında Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketini değerlendiren El-Erian, Avrupa'nın Cumartesi günü "Dinamitin 2 fitilinin ateşlediğini" ileri sürdü.
El-Erian, Kıbrıs Rum Kesimi'nde sosyal huzursuzluk, siyasi düzensizlik ve Euro Bölgesi'nden çıkış ihtimalleri öngördü.
Küçük tasarrufçuların, toplam 5.8 milyar euroya ulaşması istenen vergiden muaf tutulması gerektiğini belirten El-Erian, Kıbrıslı bakanların da Salı günkü oylama öncesinde bunun için çalıştığını söyledi.
Muhammed El-Erian, dinamitin ateşlenen diğer ucunun daha karmaşık ve belirsiz olduğunun altını çizerek, "Avrupa'da siyasi sistem iflas ediyor" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)