BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Yatırım Bankası'ndan Ürdün'e 200 milyon dolarlık kredi----

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Ürdün'e 200 milyon dolarlık kredi

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Ürdün'e 200 milyon dolarlık kredi
18 Aralık 2022 - 18:14 www.finansgundem.com

Avrupa Yatırım Bankası'nın (EIB) Ürdün'e Kızıldeniz suyunun arıtılarak ülke çapına dağıtılması projesi için 200 milyon dolar kredi vereceği açıklandı.

Ürdün Planlama Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kızıldeniz'den su sağlayacak proje ve finansmanına ilişkin bilgi verildi.

Projeyle tuzdan arındırılan yıllık yaklaşık 300 milyon metreküp suyun Akabe'den diğer illere ulaştırılacağı aktarılan açıklamada, EIB'den alınacak kredinin bu projeye katkı sunacağı belirtildi.

Ürdün Planlama Bakanı Ziyna Togan, Ürdün Su Bakanı Muhammed en-Neccar ve EIB Başkan Yardımcısı Gelsomina Vigliotti'nin krediye ilişkin anlaşmaya imza attığı bildirildi.

Ürdün'ün Kızıldeniz suyunu arıtarak ülkenin bütün illerine ulaştırmayı planladığı su projesinin maliyetinin ilk aşamada yaklaşık bir milyar dolar, tamamının ise 4 milyar 200 bin dolara ulaşması tahmin ediliyor.

Suudi Arabistan, Irak, Suriye ve İsrail'le komşu olan 10 milyonu aşkın nüfusa sahip Ürdün, küresel su endeksine göre dünyanın su konusundaki en fakir ikinci ülkesi.

Ürdün Kralı'ndan iklim krizi için işbirliği çağrısı

 

AB'den, Ürdün'e 364 milyon euro hibe

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)