BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa tahvilleri değer kaybediyor----

Avrupa tahvilleri değer kaybediyor

Avrupa tahvilleri değer kaybediyor
30 Nisan 2015 - 13:11 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi tahvilleri düşüşü 2. güne taşıyarak 61 milyar dolarlık kayıpları genişletiyor

Euro Bölgesi tahvilleri gerileyerek, Çarşamba günü görülen satış dalgasını genişletti. Böylece 10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi 2013’ten bu yana en büyük yükselişi gösterdi.

10 yıllık İtalya ve İspanya tahvilleri düşüşü 3. güne taşıyor. Gösterge Almanya tahvili faizi 6 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Tahvil faizleri, yatırımcıların Avrupa’nın rekor düşük seviyedeki borçlanma maliyetlerine karşı döndükleri işaretleri ile Çarşamba günü bölge genelinde yükseliş gösterdi. Üst düzey para yöneticileri, Almanya tahvillerine karşı işlem yapmayı değerlendirdiklerini belirttiler. Satış dalgası, 14.75 milyar euroluk (16.6 milyar dolar) Almanya, İtalya ve Portekiz tahvil satışlarını genişletti.

Londra’daki Toronto-Dominion Bank piyasa stratejisi müdürü Richard Kelly, “Avrupa tahvilleri üzerinde piyasadaki pozisyon alımları öyle aşırı seviyelere ulaştı ki bazı insanlar buradan yukarı itmenin zor olacağını düşünerek çıkıyorlar. Reflasyon işleme dönüşün erken bir işareti olabilir. Avrupa Merkez Bankası’nın alımları sürdürmesi ile birlikte bu tahvillerin düşebileceği seviyede bir sınır bulunuyor” dedi.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi, 9 baz puan veya yüzde 0.09 yüzde puan artış göstererek Londra saati ile 09:09’da yüzde 0.37’ye gerileyerek 9 Mart’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)