BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Parlamentosu'ndan şok Türkiye kararı----

Avrupa Parlamentosu'ndan şok Türkiye kararı

Avrupa Parlamentosu'ndan şok Türkiye kararı
06 Temmuz 2017 - 13:25 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu, müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporu kabul etti.

Avrupa Parlamentosu’nda dün görüşülen Türkiye Raporu'na ilişkin bugün yapılan oylamaya 638 parlamenter katıldı. Oylamaya katılanlardan 477 parlamenter Türkiye ile müzakerelerin dondurulması yönünde oy kullanırken, 64 parlamenter müzakerelerin devam etmesi yönünde tercih kullandı.

AP Türkiye raportörü Kati Piri tarafından hazırlanan raporda Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrısı yapılıyor.

Raporda, "16 Nisan anayasa değişikliği paketinin mevcut haliyle yürürlüğe girmesi halinde" Türkiye ile üyelik müzakerelerinin "derhal ve resmen askıya alınması" için AB üyesi ülkeler ve Avrupa Komisyonu’na çağrıda bulunuluyor.

Bu karara Anayasa değişikliği paketinin kuvvetler ayrılığı ilkesi ve Kopenhag kriterleriyle uyumlu olmaması gerekçe gösteriliyor. Avrupa Parlamentosu Kasım 2016'da aldığı bir diğer kararda da üyelik müzakerelerinin "dondurulması" çağrısında bulunmuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, oylama öncesi AB'li yetkili Johannnes Hahn ile yaptığı basın toplantısında, "Türkiye ile AB arasında katılım müzakereleri olmasın, onun yerine 'terör, göç ya da diğer alanlarda güçlü bir iş birliği' şeklindeki tekliflerin hepsini elimizin tersiyle itiyoruz. Kriz çıkarmak kimsenin yararına değil. Katılım müzakereleri olmasın teklifi sağlıklı değil" dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kozan Karabekir06 Temmuz 2017 13:31

    Tamam batıya kızalim ama söylediklerinde nokta kadar bile olsa haklılık payı var mı diye bakalım. Allah rızası için bu gözle de bakın. Bişey kaybetmezsiniz.