BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Parlamentosu Europol'den soruşturma talep etti----

Avrupa Parlamentosu Europol'den soruşturma talep etti

Avrupa Parlamentosu Europol'den soruşturma talep etti
03 Ekim 2022 - 14:56 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin polis teşkilatı olan Europol'ün AB ülkelerinde ortaya çıkan dinleme skandallarını soruşturmasını istedi

AP'de Pegasus ve benzer casus yazılımların kullanımı hakkında daha önce oluşturulan soruşturma komitesi, Europol Direktörü Catherine De Bolle'e mektup gönderdi.

AP milletvekilleri, Yunanistan, Macaristan, Polonya ve İspanya'da gazeteciler, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları ve kamu görevlilerinin yasa dışı dinlemelere maruz kaldığını hatırlatarak, suç teşkil eden eylemlerle ilgili kanıtlar bulunduğunu vurguladı.

Bazı AB ülkelerinin yanı sıra ABD Adalet Bakanlığının da yasa dışı dinlemelerle ilgili soruşturma başlattığı belirtilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

"En az üç suç eylemi Europol'ün yetki alanına girmektedir. Bunlar bilişim suçu, yolsuzluk, şantaj ve haraç suçlarıdır. Ulusal makamların hızlı ve derinlemesine soruşturma yapma kapasiteleri ve istekleri hakkında endişeler bulunmaktadır. Her geçen gün kanıtların yok edilmesi veya tahrip edilmesi riski artmaktadır. Bu yüzden Europol'ün gecikmeksizin müdahil olması büyük önem taşımaktadır."

Pegasus ve Predator gibi casus yazılımlarla yasa dışı dinlemeler yapıldığına ilişkin iddialar, son aylarda başta Yunanistan olmak üzere bazı AB ülkelerinde tartışma konusu olmuştu.

Yunanistan'daki dinleme skandalı parlamentoda görüşülecek

 

AP, Yunanistan'ın AP milletvekilini dinlemesi affedilemez

 

Putin'den Zafer Günü'nde dünyaya mesajlar: Batı bizi dinlemedi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)