BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa, panik halinde kış hazırlığı yapıyor----

Avrupa, panik halinde kış hazırlığı yapıyor

Avrupa, panik halinde kış hazırlığı yapıyor
18 Temmuz 2022 - 11:35 www.finansgundem.com

Rusya'dan gelen doğalgazın yetmeyeceğini ve devam eden Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden daha da düşeceğini hesaplayan Almanya, doğalgazda "triyaj“a gidiyor.

Almanya, Mısır ve Azerbaycan ile ek gaz anlaşmaları için görüşmeleri başlatıyor. Başbakan Olaf Scholz, Mısır’dan sıvılaştırılmış gaz almak için bugün Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah al-Sisi ile görüşecek.

Doğalgaz krizi yaşayan Almanya'da öncelik, ısınmada konutlara verilecek. Ardından önemli ve acil üretimde ihtiyacı olan sektörler gelecek. Sonra da gerekiyorsa bölgesel öncelikler belirlenecek. Bazı eyaletler az, bazıları çok alacak. Ülke, doktorların kurtulma ihtimali olan hastalara öncelik vermesi gibi "triyaja“ gidiyor.

ALMANYA: DOĞALGAZ SORUNU 2024'E KADAR DEVAM EDECEK

Almanya doğalgaz sorununun 2024'e kadar devam edeceğini öngörüyor ve bu sebeple başbakanlık gaz zirveleri yapıyor. Başbakanlık Müsteşarı Wolfgang Schmidt başkanlığında düzenlenen son zirvede, alınacak önlemler görüşüldü.

DOĞALGAZ FİYATLARI 3'E KATLANACAK

Rusya, Golf Stream 1'deki gaz akışını yüzde 40 artırırsa, Almanya bu kış sıkıntı çekmeyecek ancak fiyatlar yine pahalı kalacak. Gaz fiyatlarının, savaş öncesi durumundan üç kata kadar yükselmesi bekleniyor.

Scholz, Rusya'ya karşı yaptırımların süreceğini ve artacağını, bu yüzden uzun soluklu bir mücadeleye hazır olunması gerektiğini ifade etti. Gaz sorununun da kısa sürede aşılamayacağı kabul edildi.

SCHOLZ'UN AMACI MISIR'DAN YÜKSEK MİKTARDA LNG ALMAK

Doğalgaz tedariki ile uğraşan Scholz, bugün Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah al-Sisi'yi kabul ediyor. İklim Görüşmeleri çerçevesinde 40 ülkenin katılacağı Berlin'deki toplantılar sırasında ikili görüşme olacak.

Scholz'un amacı Mısır'dan yüksek miktarda LNG gazı almak. Daha önce Siemens'in bu ülkeye yatırımları için büyük anlaşmalar yapılmıştı.

AB KOMİSYONU AZERBAYCAN'LA GÖRÜŞÜYOR

Avrupa Komisyonu da AB'ye gaz akışının sağlanması için Azerbaycan ile görüşüyor. AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Azerbaycan'a gitti.

Buradan AB'ye daha fazla gaz akışı için boru hatlarının genişletilmesi istenecek. Bu amaçla yapılacak yatırımları AB karşılayabilecek.

Avrupa doğalgazda yönü Azerbaycan'a çevirdi

Avrupa Parlamentosu'ndan 'nükleer' ve 'doğalgaz' kararı

Avrupa'nın doğalgaz depolarındaki doluluk oranı yüzde 60'a çıktı

Avrupa gaz fiyatları yükseliyor

IEA Başkanı Fatih Birol'dan doğalgaz çağrısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)