BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Merkez Bankası'na doğru isim seçildi----

Avrupa Merkez Bankası'na doğru isim seçildi

Avrupa Merkez Bankası'na doğru isim seçildi
22 Ocak 2020 - 13:34 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın yeni başkanı Christine Lagarde'ın Avrupa Birliği liderlerine karşı dengeli tavrı ülkelerin mali politikalarını baskı altına alabilir. ING CEO'su Ralph Hamers, Lagarde'ın politik geçmişini avantaj olarak görüyor.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hollanda bankacılık devi ING’nin baş yöneticisi Ralph Hamers Davos'ta katıldığı bir televizyon yayınında Avrupa Merkez Bankası’nın yeni başkanı Christine Lagarde ve Avrupa Birliği’nin mali politikaları üzerine konuştu.

ING CEO’suna göre Lagarde’ın politik geçmişi Avrupa Merkez Bankası’nı destekleyecek. Hamers Christine Lagarde’ın hükümet liderlerini daha iyi anlayabileceğini bu sayede ülkelerin mali politikalarını daha fazla etki edebilir.

Önceki Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’yi de eleştiren Hamers, eski başkanın bağımsız karar verme konusundaki önceliği ve yetkilerini kullanabileceğine dair vurguları nedeniyle ekonomideki baskıyı kendi üzerinde hissettiğini ve bu baskıyı politikacılar üzerinde yeterince kuramadığını söyledi. Hamers yeni dönemin daha farklı olduğunu Lagarde’ın mali politikalar alanında ülke liderlerinin baskı altına alabilecek bir strateji izlediğini belirtti.

Bankaların uzun dönemli altyapı projelerini ya da enerji geçiş hatları gibi projeleri yapamayacağını açıklayan ING Bankası CEO’su, enerji alanında iklim değişikliğinin önemli bir fırsat alanı haline de gelebileceğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)