BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Konseyi'nden İstanbul Sözleşmesi tepkisi----

Avrupa Konseyi'nden İstanbul Sözleşmesi tepkisi

Avrupa Konseyi'nden İstanbul Sözleşmesi tepkisi
20 Mart 2021 - 13:30 www.finansgundem.com

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, "Türkiye'nin, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiğini açıklaması, Türkiye’de, Avrupa ve ötesinde kadınların korunmasını tehlikeye atan büyük bir gerilemedir." dedi

Buric yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kadınların korunmasıyla ilgili uluslararası sözleşmeden çekilmesi için “tahrip edici bir haber” ifadesini kullandı ve “Avrupa’da 34 ülkeyi kapsayan İstanbul Sözleşmesi, toplumlarımızda kadın ve kızları şiddetten korumak için altın değerinde uluslararası bir çaba olarak değerlendirilmektedir.” dedi.

Genel Sekreter Buric, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesinin bütün bu çabalar için geri adım teşkil ettiği ve daha da üzüntü verici olarak kadınların korunmasını tehlikeye attığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Karar'a göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2011'de onaylanan "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" feshedildi.

Avrupa Konseyinin "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi" İstanbul'da imzalandığı için uluslararası camiada "İstanbul Sözleşmesi" olarak biliniyor.

Türkiye, 2011 yılında kabul edilen İstanbul Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ve onaylayan ülkeydi. Sözleşme, 10 ülkenin onayıyla 2014 yılında yürürlüğe girmiş ve Temmuz 2019 itibariyle 34 devlet ve Avrupa Birliği tarafından da onaylanmıştı.

Sözleşme, uluslararası hukukta kadına karşı şiddetin, kadın erkek eşitsizliğinin ve kadınlara karşı yapılan ayrımcılığın sonuçları olduğuna vurgu yapan ilk sözleşme olma özelliğine sahip.

İstanbul Sözleşmesi feshedildi

Avrupa Konseyi'nden "İstanbul Sözleşmesi" çağrısı

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyan20 Mart 2021 22:04

    2011 yılında imzalarken iyi...bunu siz imzaladınız...ne olduda birden bire dikkatleri buraya çekmeye çalışıyorsunuz buz dağının görünen yüzü bu Kısa zamanda büyük yaptırımlar yolda ...Allah asil turk milletine yardım etsin

  • turan20 Mart 2021 21:18

    Bu iğrenç sözleşmenin bizim inançlarımızla zerre kadar ilgisi yok, zaten böyle birşeye millete sormadan imza atılamaz...LGBT ve pis ilişkileri koruyan bir sözleşmenin islam ülkesinde ne işi var bunu savunanlar bu milletin inançlarına.karşı olduğu kesin...