BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Komisyonu Başkanı: En önemli güvenlik sorunu Türkiye sınırı----

Avrupa Komisyonu Başkanı: En önemli güvenlik sorunu Türkiye sınırı

Avrupa Komisyonu Başkanı: En önemli güvenlik sorunu Türkiye sınırı
02 Şubat 2023 - 13:00 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı Usula von der Leyen, AB için en önemli güvenlik görevinin Türkiye sınırının güçlendirilmesi olduğunu açıkladı.

Göç meselesi yüzünden Türkiye'ye muhtaç olan Avrupa'da Türkiye sınırıyla ilgili hararetli tartışmalar yaşanıyor. Avrupa Parlamentosu'nun göç konulu oturumunda konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Usula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB)'nin kara sınırlarının korunması için Türkiye-Bulgaristan sınırının acilen güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Von der Leyen, “Şu anda en ciddi sorun Bulgaristan ve Türkiye arasındaki kara sınırında yaşanıyor. Burada güvenliği yönetim kapasitesiyle artırabilir, drone ve radar gibi altyapı ve ekipman sağlayabiliriz. Bunu daha önce Romanya, İspanya, Yunanistan ve Polonya'da yapmıştık” dedi.

AB yetkilisi, birliğin dış sınırlarının güvenliğinden sorumlu FRONTEX'in de Türkiye sınırında faaliyetleri artırmasını önerdi.

Sözcü'nün haberine göre, bazı AB parlamenterleri de Türkiye sınırındaki çitlerin AB finansmanıyla güçlendirilmesini istedi.

Avrupa Parlamentosu'ndaki İlerici Sosyalist ve Demokratlar Birliği grubu lideri İspanyol milletvekili Iratxe Garcia ise bu öneriye karşı çıkarak “Bizler Avrupa'nın kalesi olamayız. Dayanışmanın Avrupa'sını savunmalıyız” dedi.

AB'de göç yeniden gündeme gelecek

 

AB liderleri, olağanüstü göç zirvesinde bir araya gelecek

 

AB sınırlarında göçmenlere giderek daha fazla şiddet uygulanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)