BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisselerine Draghi dopingi----

Avrupa hisselerine Draghi dopingi

Avrupa hisselerine Draghi dopingi
05 Eylül 2013 - 19:18 www.finansgundem.com

Avrupa'da hisseler AMB'nin faizleri değiştirmeyerek rekor düşük seviyede tutmasının ardından yükseldi

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin gösterge faiz oranını değiştirmeyerek rekor düşük seviyede tutması ve Fed'in ekonominin "mütevazı ve ılımlı" bir artış gösterdiğini açıklaması ile yükseldi.
PSA Peugeot Citroen, şirket CEO'sunun bir röportajda hisselerde artış beklediklerini açıklaması sonrasında yüzde 5.4 yükseldi. Telecom Italia SpA, Mısırlı milyarder Naguib Sawiris'in hisse alacağı söylentileri ile yüzde 8.4 değer kazandı. TeliaSonera AB ise yüzde 1.9 geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükselerek günü 304.55 puandan kapattı. Endeks geçtiğimiz hafta ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye yönelik askeri müdahale gerçekleştireceği endişeleriyle yüzde 2.4 düşmüştü.
Londra'da bulunan Seven Investment Management yöneticilerinden Justin Urquhart Stewart, "Draghi'nin yorumları merkez bankasının faizleri yükseltmek için acelesi olmadığını ve piyasaları korkutmak istemediğini tekrar gösterdi" dedi.
AMB, Euro Bölgesi ekonomisinin ikinci çeyrekte büyümeye dönmesi sonrasında gösterge faiz oranını sabit tutarak rekor düşük oran olan yüzde 0.5'te bıraktı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)