BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisselerinde 'perakende' yükselişi----

Avrupa hisselerinde 'perakende' yükselişi

Avrupa hisselerinde 'perakende' yükselişi
13 Mayıs 2016 - 19:46 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı

Avrupa hisse senetleri, ABD'den gelen verinin dünyanın en büyük ekonomisinin durumuna yönelik iyimserliği artırmasıyla, erken saatlerdeki kayıplarını silerek yükseldi.

Perakendeciler, Tesco Plc ve Distribuidora Internacional de Alimentacion SA'in yüzde 4'ten daha fazla yükselmesiyle, sektör grupları arasında en iyi kazançları gösterdi. Eutelsat Communications SA, Fransız uydu işletmecisinin bu yıl ve gelecek yıl için tahminlerini düşürmesinin ardından yüzde 28 ile sert düşerek medya hisselerini geriye çekti. PEER SES SA yüzde 8.2 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.8 kadar olan kayıplarını silerek, Londra'da saat 16:33 itibariyle yüzde 0.4 yükseldi. Hisse senetleri 20 Nisan'da üç ayın zirvesine yükseldikten sonra, karışık ekonomik işaretler nedeniyle yön bulmakta zorlandı. Bugün erken saatlerde gelen veri, Almanya'nın büyüme oranının tahminleri geçmesine rağmen, euro bölgesi büyüme oranının önceki tahminlerden hafif düşük olduğunu gösterdi.

Londra'da Miton Group'tan Hugh Grieves, "Bazı perakendecilerden gelen son gelir rakamlarının ışığında, görünürde ABD perakende satışları sürpriz bir şekilde iyi gözüküyor." dedi ve "Yatırımcının ABD'li tüketicinin gücüne olan güveni son zamanlarda sarsılmıştı ancak, bu veri piyasalara ekonominin yavaşlama yoluna girmediğine yönelik güven vermeli. Bu sadece bir veri göstergesi, başka birçok veri aşağı yönde geldi. Bu yüzden henüz daha netlik yok." diyerek görüşlerini bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)