BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Avrupa hisseleri yatay seyretti----

​Avrupa hisseleri yatay seyretti

​Avrupa hisseleri yatay seyretti
30 Haziran 2014 - 20:33 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, ABD’de askıda konut satışlarının Mayıs ayında dört yıldan uzun bir sürenin en dik artışını kaydetmesi ile yatay seyretti

Avrupa hisseleri, ABD’de askıda konut satışlarının Mayıs ayında dört yıldan uzun bir sürenin en dik artışını kaydetmesi ile yatay seyrederken,  Stoxx Europe 600 Endeksi üst üste dördüncü çeyreği artışla tamamladı.

Royal Philips NV, birleşme açıklamasının ardından 8 ay içindeki en büyük yükselişi kaydetti. Vestas Wind Systems A/S, Electricite de France SA’nın yenilenebilir enerji biriminden sipariş alması üzerine yüzde 2.9 değer kazandı. H.Lundbeck A/S ise felç tedavisinin son aşamalarda başarısız olduğunu açıklamasının ardından yüzde 9.1 düşüş kaydetti. 

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1’den az düşerek 341.86 puan ile günü tamamladı. Endeks, ikinci çeyrekte yüzde 2.3 tırmanarak, Mart 2010'dan bu yana en uzun çeyrek dönemlik kazancını kaydetti. Stoxx 600 Haziran ayında ise Irak'taki olaylar ve hayal kırıklığı yaratan ekonomik verilerin Avrupa Merkez Bankası teşvik tedbirlerini gölgede bırakması ile yüzde 0.7 geriledi.

Londra merkezli Exane BNP Paribas hisse senedi stratejisi müdürü Ian Richard, “ABD’ye bakacak olursanız, beklentilerin yükseldiği yılbaşına göre makro performansların hayal kırıklığı yarattığını göreceksiniz. İlk çeyrekte, yeterince açıklama yapılmadı ve yükseliş insanların tahmin ettikleri kadar yüksek değil” dedi.

Stoxx 600, tahmini gelirlerin 15.3 katı işlem görürken Şubat ayı başında 13.6 katı işlem gördü.

Ulusal gösterge endeksleri, 18 Batı Avrupa piyasasının 11’inde düşüş gösterdi. Fransa CAC 40 yüzde 0.3 düşerken, İngiltere FTSE 100 yüzde 0.2 geriledi. Almanya DAX ise yüzde 0.2 düşüş gösterdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)