BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri tüm zamanların en yükseğinde----

Avrupa hisseleri tüm zamanların en yükseğinde

Avrupa hisseleri tüm zamanların en yükseğinde
09 Nisan 2015 - 19:03 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı

Avrupa hisseleri, beklentilerin üstünde gelen Almanya sanayi üretimi verisi sonrası, enerji şirketleri ile yükseliyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek New York saati ile 09:37'de 407.96 puana geldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Almanya’nın sanayi üretimi, yatırım malları üretimindeki artış ile birlikte Şubat ayında yükselerek Avrupa’nın en büyük ekonomisinde büyümenin güç kazandığı sinyali verdi. Endeks, Ocak ayından bu yana en büyük üç günlük ralliyi kaydediyor ve Çarşamba günü gün içi rekor kapanış seviyesini aşmasının ardından Mart 2000’den bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirdi.

Stoxx 600, Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişleme programına başlaması ile birlikte bu yıl yüzde 19 ralli yaptı. Fed’in Mart ayı toplantı tutanakları, borçlanma maliyetlerinin Haziran ayında artırılmasını destekleyen yetkililer ile düşen enerji fiyatları ve güçlenen doların enflasyonu engellemeye devam edeceğini söyleyen diğer yetkililer arasında fikir ayrılığı oluştuğunu gösterdi.

Almanya'da mevsimsel dalgalanmalara göre düzenlenmiş olan sanayi üretimi, Ocak ayında yüzde 0.4’lük bir düşüş göstermesinin ardından Şubat ayında yüzde 0.2 yükseldi. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı yüzde 0.1’lik bir artış öngörüyordu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)