BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri tırmandı----

Avrupa hisseleri tırmandı

Avrupa hisseleri tırmandı
31 Ekim 2013 - 19:19 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri dün gerçekleşen Fed toplantısının ardından şirket bilançolarıyla yükseldi

Avrupa hisseleri, beklenenden iyi gelen şirket bilançolarının Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentilerine baskın gelmesiyle, beş yıldan uzun bir sürenin zirvesine tırmanırken, Stoxx Europe 600 Endeksi de üst üste ikinci aylık yükselişi gerçekleştirdi.
BNP Paribas SA 3. çeyrek gelirinde beklenmedik bir yükseliş yaşadıktan sonra yüzde 3.4 tırmandı. Royal Dutch Shell Plc kârında yüzde 32 düşüş açıklamasının ardından neredeyse iki yıldan uzun bir sürenin en hızlı kaybını yaşadı. Alcatel-Lucent beklenenden daha az kayıp gerçekleştirmesiyle beş yıldan fazla bir sürenin en büyük sıçramasını kaydetti. Novo Nordisk A/S gelirlerinin beklentileri kaçırması ile yüzde 7.4 geriledi.
Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek günü 322.37 puandan kapatarak, Mayıs 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Gösterge endeks ABD'li yasa yapıcıların anlaşmaya vararak hükümeti yeniden işleve açmasıyla beraber bu ay yüzde 3.8 ilerledi.
SVM Asset Management yatırım direktörü Neil Veitch, "Fed'in varlık alımlarını azaltmasına dikkat etmeliyiz. Son 3-4 yıldır gerçekleşen ralli daha önce benzeri görülmemiş para politikalarından kaynaklanıyor. Bu durum yatırım dünyasını uzun bir süreliğine domine domine etti. Sonuç olarak bir çok varlık yanlış fiyatlandı" yorumunu yaptı.
Batı Avrupa ülkesindeki 18 ulusal endeksin 11'i gerilerken, Almanya'da DAX yüzde 0.3 yükselerek zirve rekoru kırarken, Fransa'da da CAC 40 yüzde 0.6 artış gösterdi. İngiltere'de ise FTSE 100 yüzde 0.7 geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)