BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri satıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri satıcılı seyretti

Avrupa hisseleri satıcılı seyretti
19 Temmuz 2016 - 20:38 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri madencilik sektöründeki düşüşle beraber günü ekside tamamladı

Avrupa hisse senetleri madencilikteki kayıplarla üç haftanın zirvesinden düşerken, kar sezonu hız kazandı.

Rio Tinto Group, demir cevheri üretiminde beklenenden daha zayıf artış olmasının ardından yüzde 3.5 düştü. Kimyasal üreticisi Akzo Nobel NV, satışlarının analist tahminlerini tutmamasının ardından yüzde 4.3 düştü.

Stoxx 600, Londra'da saat 16:35 itibariyle yüzde 0.4 düşmesiyle birlikte endeksteki sıçrama güç kaybediyor. El değiştiren hisse senetlerinin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 33 altında olurken, yatırımcılar Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısına odaklandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmini AMB'nin faiz oranlarını değiştirmeyeceği yönünde olurken, traderlar Brexit'in ardından daha gevşek para politikası işaretleri için Başkan Mario Draghi'nin yorumlarına odaklanacak.

Londra'da EFG Asset Management Daniel Murray, "AMB toplantısı bu haftanın önemli bir ilgi odağı olacak." dedi ve "Ben değişikliğe gideceklerini düşünmüyorum ancak yatırımcılar Draghi'nin toplantı ardındaki yorumlarını yakından inceleyecek. Kar sezonunun henüz başındayız. Şimdiye kadar oldukça sıradandı ve büyük olasılıkla bu yüzden piyasa bu kadar sessiz." diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)