BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri haftayı düşüşle tamamladı----

Avrupa hisseleri haftayı düşüşle tamamladı

Avrupa hisseleri haftayı düşüşle tamamladı
15 Nisan 2016 - 20:28 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, otomotiv üreticilerinin Stoxx 600'ü aşağı çekmesiyle, beş günlük kazanç serisini bitirerek haftalık kazancını azalttı

Avrupa hisse senetleri, otomotiv üreticilerinin Stoxx Europe 600 Endeksi'ni aşağı çekmesiyle, beş günlük kazanç serisini bitirerek haftalık kazancını azalttı.

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin açıkladığı verilere göre pazar payı beş yılın düşüğüne gerileyen Volkswagen AG yüzde 2.1 düştü. Enerji üreticileri petrol fiyatlarının Doha'daki toplantı öncesi kayıplarını üçüncü güne taşımasıyla geriledi. Madencilik sektörü ise sanayi madenlerinin düşmesiyle Anglo American Plc.'nin öncülüğünde kayıplarını ikinci güne taşıdı.

Stoxx 600, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 0.4 düşerek 342,69 seviyesine geriledi ve haftalık kazancını yüzde 3.3'e geriletti. Endeks, Nestle SA'nın tahminlerin üzerinde gelen satış raporunun sonrası tırmanmasıyla, dün beş günlük kazancına ulaşmıştı ve iki aylık en yükseğinin yalnızca bir puan uzağındaydı.

Luzern'de Luzerner Kantonalbank AG traderı Benno Galliker, "Bu hafta oldukça iyi geçti." dedi ve "Karalr fena gözükmüyor ve ben buradan büyük bir ralli beklemiyorum ancak adım adım endişeleri aşacağız ve daha yükseğe çıkacağız. Şu anda en büyük endişe gelecek haftaki karların beklentilerin altında kalması. Bunun gerçek olması durumunda piyasalardaki hava değişebilir." diyerek görüş bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)