BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri günü yatay tamamladı----

Avrupa hisseleri günü yatay tamamladı

Avrupa hisseleri günü yatay tamamladı
11 Aralık 2014 - 21:48 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, günü yatay bir seyirle tamamladı

Avrupa hisseleri, kazanç ve kayıplar arasında gidip gelmelerinin ardından, ABD verisinin iyi gelmesi ile, yatay seyretti. Yunanistan hisseleri düşüşü 3. güne taşırken, ASE Endeksi bu hafta toplamda yüzde 20 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.’in altında yükselerek günü 339.31 puandan tamamladı. Endeks gün içinde yüzde 0.8 gerilemesinin ardından yüzde 3 yukarıda seyretmişti. Standard & Poor’s 500 Endeksi gelen iyi verilerin ardından, toparlanıyor.

Yunanistan'da ASE Endeksi kayıpları genişletirken, 9 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınması ile 1987'den bu yana en dik düşüşü yaşıyor. Endeks bugün yüzde 7.4 aşağıda seyretti. 

Avrupa hissleri hala 2014 yılında yüzde 3.4 yükselmiş durumda. Stoxx 600, Avrupa Merkez Bankası'nın Ocak ayı toplantısında parasal genişlemeye gitmeyi görüşeceği spekülasyonları ile 5 Aralık'ta yedi yıla yakın bir sürenin en yükseğine ulaşırken, Almanya'da DAX zirve rekorunu kırdı. AMB'nin devlet tahvili alacağına yönelik beklentiler yatırımcıları Kasım'da hisselere daha fazla para yatırmaya teşvik etti. 

AMB bugün Euro Bölgesi bankalarına yönelik uzun vadeli kredilerin ikinci turunu düzenelyecek. Bloomberg anketine katılan 24 analistin tahmin medyanına göre, Bölge'deki bankaların 148 milyar euro (184.3 milyar dolar) borçlanması bekleniyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)