BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Avrupa hisseleri günü ekside kapadı----

​Avrupa hisseleri günü ekside kapadı

​Avrupa hisseleri günü ekside kapadı
07 Nisan 2014 - 20:00 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, teknoloji hisselerinin düşüşü ile, altı yılın zirvesinden geriledi

Avrupa hisseleri, teknoloji hisselerinin Amerika'daki satışların ardından düşüş yaşaması ile son bir ayın en dik düşüşünü yaşayarak, altı yılın zirvesinden geriledi. 

Teknoloji hisseleri yüzde 2 kayıpla Stoxx Europe 600 Endeksi'nde işlem gören 19 sektörü arasında en büyük kaybı yaşarken, United Internet AG yüzde 4.3 geriledi ve ARM Holdings Plc yüzde 2.4 değer kaybetti. Vivendi SA'nın telefon birimini Altice SA'ya 17 milyar eurodan (23.3 milyar dolar) dah fazla bir değer ile satacağını açıklamasının ardından, Altice SA yüzde 11 tırmanırken, Bouygues SA Ağustos 2012'den bu yana en büyük kaybı yaşadı. Holcim Ltd. ve Lafarge SA, birleşerek 40 milyar doların üzerinde bir değer ile dünyanın en büyük çimento şirketini oluşturacaklarını onaylamalarının ardından, değer kazandılar.

Stoxx 600 yüzde 1.2 gerileyerek günü 333.96 puandan tamamladı. Endeks 4 Nisan'da, ABD'de istihdam verisinin ve imalat sanayiinin ekonominin güçlendiğine yönelik iyimserliği artırması ile yükselişi dokuzuncu güne taşımış ve Ekim'den bu yana en uzun kazanç periyodunu kaydetmişti.

Luzerner Kantonalbank AG traderlarından Benno Galliker, "Teknoloji ve biyoteknoloji hisseleri gibi, son birkaç ayın gözdeleri, cazibesini kaybediyor gibi. Bu hisselere yönelik değerlemelerin adil olup olmadığı şeklinde büyük sorular var, bu nedenle daha savunması hisselere doğu bir hareket gördük" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)