BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri düşüşünü 2. güne taşıdı----

Avrupa hisseleri düşüşünü 2. güne taşıdı

Avrupa hisseleri düşüşünü 2. güne taşıdı
09 Haziran 2016 - 21:01 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, AMB'nin teşvik programına yönelik şüphelerin sürmesiyle kayıplarını ikinci güne taşıdı

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik progamına yönelik şüpheler, Avrupa'daki hisse senetlerini ikinci günde de vurarak, küresel hisse senetlerine göre değerlemelerini Temmuz 2015'ten beri en düşük seviyesine götürdü.

Avrupa hisse senetleri, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'ni altı ayın zirvesine ve S&P 500'ü rekor zirvesinin yakınlarına kadar çıkartan rallinin gerisinde kaldı. Avrupa Merkez Bankası Çarşamba günü şirket tavillerini satın almaya başlarken, yatırımcılar AMB'nin teşvik programının ekonomik büyümeyi canlandırması konusunda hala ikna olmuş değil.

Stoxx Europe 600 Endeksi, saat 16:37 itibariyle Londra'da yüzde 1 düştü. Endeksteki hisse senetleri, tahmini kar toplamının 14.9 katında, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nden yüzde 4.3 ve S&P 500 için iki katından yüzde 12 aşağıda işlem gördü.

Londra'da Commerzbank AG'nin küresel hisse senetleri ekonomisti Peter Dixon, "Bu sadece şu anda olduğumuz noktayı yeniden değerlendirmekle ilgili." dedi ve "Avrupa'nın herhangi bir büyüme oluşturmasına yönelik çok fazla kuşku var. Birçok kişi AMB'nin tahvil alımının ekonomide reel bir değişikliğe yol açmayacağını düşünüyor." diyerek görüş bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)