BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri Çin ile zirveye tırmandı----

Avrupa hisseleri Çin ile zirveye tırmandı

Avrupa hisseleri Çin ile zirveye tırmandı
02 Haziran 2014 - 21:46 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Çin'de imalat sanayinin Aralık ayından bu yana en hızlı artışı göstermesi ile, altı yılın zirvesine tırmandı

Avrupa hisseleri, Çin'de imalat sanayinin Aralık ayından bu yana en hızlı artışı göstermesi ile, altı yılın zirvesine tırmandı.

Det Norske Oljeselskap ASA, Marathon Oil Corp.'un Norveç işletmelerini 2.7 milyar dolar karşılığında alacağını onaylaması ile Ekim ayından bu yana en büyük rallisini kaydetti. Air France-KLM Group, 2015'te 1 milyar euroluk (1.4 milyar dolar) maliyet kesintisi programı uygulayacağını bildirmesi ile yüzde 2.5 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 ilerleyerek Ocak 2008'den bu yana görülen en yüksek seviye olan 345.08 puana ulaştı. Gösterge endeks, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin Haziran ayında gerekli olduğu takdirde harekete geçeceklerinin sinyalini vermesi ile, Mayıs'ta yüzde 1.9 yükseldi. 

RobecoSAM AG'den Kai Fachinger, Avrupalı şirketlerin Çin piyasasıyla büyük etkileşimleri sebebiyle yatırımcılar Çin'den gelen verileri dikkatlice izliyor. PMI raporu, biraz yavaşlama gösteren rakamların stabilizasyonuna işaret ediyor. Yatırımcılar önümüzdeki hafta Avrupa Merkez Bankası'nın ne yapacağını görmeyi beklerken, düzelen makro ekonomik veriler duyarlılığı destekliyor" yorumunda bulundu.

Stoxx 600'de işlem gören hisselerin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 22 altında seyretti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)