BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
03 Temmuz 2014 - 22:08 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, AMB'nin gösterge faiz oranını değiştirmeyerek rekor düşük seviyede tutması ile günü yükselişle tamamladı

Avrupa hisseleri, AMB'nin gösterge faiz oranını değiştirmeyerek rekor düşük seviyede tutması ile 10 gün içindeki en büyük 3 günlük ralliyi gerçekleştirdi.

Ingenico Group, sanal ödeme hizmeti sağlayıcısı GlobelCollect'i satın almak için görüşmelerde bulunduğunu açıklamasıyla son iki ayın en dik yükselişini kaydetti. K+S AG yüzde 2.6 ilerlerken, Balfour Beatty Plc mühendislik hizmeti karının beklenenden düşük olacağını açıklaması sonrasında yüzde 4.5 değer kaybetti. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 yükselerek Londra’da 348.91 puan ile günü tamamladı. Endeks, yüzde 2.1 ile yükselişi 3. güne taşıdı. Avrupa gösterge endeksi ikinci çeyreği yüzde 2.3 tırmanışla tamamlarken, 2010'dan bu yana en uzun çeyreklik ilerleyişi kaydetti ve altı yılın zirvesine ulaştı. 

Meriten Investment Management GmbH yöneticilerinden Tobias Britsch, "AMB'den bir şey bekliyorduk diyemeyiz. Draghi belki gerektiğinde harekete geçileceğini söyleyerek konuşması ve sözleriyle piyasanın mutluluğunu koruyabilir, fakat gerçek anlamda bunu yapmak için bir mecburiyeti yok, piyasayı zaten bu zamana kadar ikna etmiş durumda" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) faiz oranlarını yüzde 0.15 seviyesinde tuttu ve AMB Başkanı Mario Draghi oranların düşük tutulmaya devam edeceğini yineledi. Hisseler, merkez bankasının kredileri canlandırmak için yeni önlemler alınacağını ve varlık alım programı için hazırlıklara başlanacağını açıklamasının ardından 5 Haziran’da ralli yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)