BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa düğmeye basıyor: Savaş ekonomisine geçin!----

Avrupa düğmeye basıyor: Savaş ekonomisine geçin!

Avrupa düğmeye basıyor: Savaş ekonomisine geçin!
19 Mart 2024 - 16:12 www.finansgundem.com

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, AB'nin savunma üretimini artırması ve 'savaş ekonomisi' moduna geçmesi gerektiği çağrısında bulundu.


Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna'ya yardım etmek için Avrupa Birliği'nin savunma üretimini artırması gerektiğini söyledi. Michel, Rusya'nın Avrupa ve küresel güvenlik için ciddi bir askeri tehdit olduğunu ifade etti.

La Libre Belgique gazetesi ve Euractiv web sitesi tarafından yayınlanan bir yazıda Michel, AB'nin tepkisini doğru belirlemesi ve Ukrayna'ya yeterli desteği vermesi gerektiğini vurguladı.

Michel, Avrupa'nın güvenlik için yeterince yatırım yapmadığını ve stratejik bir güvenlik zihniyetine ihtiyaç duyulduğunu savunarak "savunmaya hazır olmalı ve 'savaş ekonomisi' moduna geçmeliyiz. Güvenliğimiz için sorumluluk alma zamanı geldi. Artık başkalarına güvenemeyiz ya da ABD'deki veya başka yerlerdeki seçim döngülerinin insafına kalamayız" dedi.

Michel, "Eğer AB'nin tepkisini doğru belirlemez ve Rusya'yı durdurmak için Ukrayna'ya yeterli desteği vermezsek, sırada biz varız" ifadelerini kullandı.

Michel, Ukrayna'daki çatışmaların başlamasından bu yana AB'nin savunma üretiminin yüzde 50 arttığını ve önümüzdeki yıl mühimmat üretimini iki katına çıkararak yıllık 2 milyon merminin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

AB'nin Kiev'in silah ve mühimmat ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanması ve siyasi çekişmelerin yardım sevkiyatlarını geciktirmesi konularında uluslararası çekişmeler yaşandığı ifade edildi. (CNN Türk)

Estonya Başbakanı: Putin, NATO ile savaşa girmekten korkuyor

 

Suriye'deki iç savaşta 13 yıl geride kaldı

 

Dünyada kaç nükleer savaş başlığı var?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)