BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Avrupa doğru yolda ilerliyor'----

'Avrupa doğru yolda ilerliyor'

'Avrupa doğru yolda ilerliyor'
14 Mart 2013 - 18:29 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa'nın doğru yolda ilerlediğini söyledi

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa'nın son 3 yıldır içerisinde bulunduğu krizin üstesinden gelmeye başladığını ve krizin hâlâ devam etkilerinin tamamen atlatılabilmesi için izlenen yolda aynen devam edilmesi gerektiğini belirtti.
Schaeuble bugün Berlin'de yaptığı bir konuşmada Avrupa ülkelerinin tahvil faizleri arasındaki farkın gittikçe azaldığını ve bütçe açıklarının da gittikçe daraldığını dile getirirken, şu anki resmin 2011 yılından çok farklı olduğunu ifade etti.
Schaeuble, "Eğer güçlü kalırsak ve bu yolda ilerlersek, finansal piyasalarda geri kazandığımız güveni daha da artıracağız ve Euro Bölgesi'ndeki tahvil faiz farklarını minimuma indireceğiz. Depresyona girmek için hiç bir neden yok" ifadelerini kullandı.
Alman Maliye Bakanı'nın bu konuşması Avrupa'da dikkatlerin krizle mücadeleden, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerdeki rekor işsizlik seviyesinin üstesinden gelmeye ve ekonomik büyümeye yönlendirildiğini gösteriyor. Avrupa hisseleri bugün bölge liderlerinin Brüksel'de toplanmasıyla neredeyse son 5 yılın zirvesine çıktı.
Schaeuble özellikle Almanya'nın kendi düzenlediği reform programını uygulamaya koyduktan sonra son 10 yıldır gösterdiği başarılara dikkatleri çekti. Maliye Bakanı, Almanya'da rekabet ortamının son 15 yıldır güçlendiğini, 16 Alman eyaletinin maliyesinin sağlam olduğunu ve istihdam piyasasının da sağlıklı olduğunu dile getirdi. Almanya, Avrupa'da en düşük genç işsizlik oranına sahipken, bölgeden genç çalışanları da cezbetmeye çalışıyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)