BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsalarında Yellen yükselişi ----

Avrupa borsalarında Yellen yükselişi

Avrupa borsalarında Yellen yükselişi
14 Kasım 2013 - 20:01 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri Yellen'in yaptığı konuşmada parasal genişlemeye devam edeceği sinyalleri vermesiyle yükseldi


Avrupa hisseleri Janet Yellen'in ABD ekonomisinde parasal genişlemenin azaltılması için gelişim görülmesi gerekiyor demesinin ardından son üç günde ilk defa yükseldi. 
Bouygues SA üçüncü çeyrek kârının analist beklentilerini aştığını açıklamasıyla yüzde 6.2 sıçradı. Ophir Energy Plc, üç gaz birliğindeki yüzde 20'lik hisse satışı sornasında yüzde 10 değer kazandı. RWE AG önümüzdeki yıl kârının yarı yarıya azalacağını açıklamasının ardından yüzde 5.1 geriledi. Serco Group Plc ise gelecek yıla yönelik kâr tahminini düşürmesiyle yüzde 22'nin üzerinde değer kaybetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek günü 322.43 puandan kapattı. Endeks geçtiğimiz 5 hafta boyunca Fed'in varlık alımlarına devam etmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz düşürmesi sonrasında ralli gerçekleştirmişti. 
Londra'da bulunan Hargreaves Lansdown Plc hisse departmanı şefi Richard Hunter, "Yellen'ın yorumları güvercin algılandı, bu da piyasalardaki kazançlara yardımcı oluyor. Genişlemeci para politikası devam edecek gibi görünüyor ve son çeyrek bilançoları genellikle beklentileri aştı, şartlar hisseler için destekleyici olmaya devam ediyor" dedi. 
Yellen dün gerçekleştirdiği konuşmada ekonominin ve işgücü piyasasının "potansiyelinin çok altında" bir performans sergilediğini belirtirken, merkez bankasının varlık alımlarını azaltmadan önce bunların gelişim göstermesi gerektiğini dile getirdi.
Yellen, Senato Bankacılık Komitesi'ne yaptığı konuşmada "Güçlü bir toparlanma sonunda Fed'in parasal genişlemeyi azaltmasını sağlayacaktır ve varlık alımları gibi sıradışı önlemlerin de azaltılmasına imkan sağlayacaktır. Bence toparlanmayı desteklemek şimdilik normal para politikasına dönmek için en mantıklı seçenek" yorumunu yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)