BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsalarında petrol düşüşü----

Avrupa borsalarında petrol düşüşü

Avrupa borsalarında petrol düşüşü
06 Ağustos 2015 - 18:54 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, petrol şirketleri ile geriledi

Enerji üreticilerindeki düşüş ve yatırımcıların Fed'in faiz artışı ihtimalini değerlendirmeleri, Avrupa hisselerini aşağı çekti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.67 azalarak günü 400 puan seviyesinden tamamladı. Çarşamba günü maden hisselerindeki iyileşme gösterge endeksi yüzde 1.3 yukarı çıkarmıştı.  Son beş ayın en büyük kazancının olduğu Temmuz ayı da dahil olmak üzere, maden hisseleri 2015 yılında yüzde 18 yükseldi.

İngiltere Merkez Bankası (BOJ), dokuz üyeden yalnızca birinin faiz artışı yönünde oy kullandığını açıkladı. BOJ düşen enerji fiyatları ve sterlinin güçlenmesi nedeniyle kısa vadeli enflasyon tahminini indirdi. Politika faizini rekor düşük oran olan yüzde 0.5'te bırakma kararı 8-1 alınırken, ekonomistler en az iki üyenin sıkılaşma yönünde oy kullanacağını tahmin etmişti. Para Politikası Kurulu'nun tutanakları, bazı üyelerin enflasyona yukarı yönlü riskler olduğunu düşündüklerini ortaya koysa da, kurul altı yıldır yürürlükte olan acil durum teşvikinin ne zaman kaldırılmaya başlanacağı noktasında ikiye ayrılmış durumda.

Almanya'da fabrika siparişleri Haziran ayında seri bir artış göstererek, Avrupa'nın itici gücünde büyümenin güçlendiğine işaret etti.

Almanya Ekonomi Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre mevsimsellikten arındırılmış siparişler Mayıs'taki yüzde 0.3'ün ardından Haziran'da yüzde 2 arttı. Genellikle volatil olan veri, Bloomberg anketindeki yüzde 0.3'lük tahmin medyanının oldukça üstündeydi. Siparişler geçtiğimiz yıla göre yüzde 7.2 artış gösterdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)