BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsalarında Fed yükselişi----

Avrupa borsalarında Fed yükselişi

Avrupa borsalarında Fed yükselişi
18 Mayıs 2016 - 19:54 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri bankacılıktaki sıçramayla yükselirken, yatırımcılar Fed'in faiz artırımını beklenenden daha erken yapacağı olasılığına ağırlık verdi

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içinde yüzde 0.5 kadar düştükten sonra, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 0.8 yükselerek 3337.46 puana geldi. İngiltere bankaları Lloyds Banking Group ve Barclays Plc, 19 sektör grubu arasından bankacılık sektörünün en büyük kazançları gerçekleştirmesini sağladı. Madencilik, metal fiyatlarının gerilemesiyle hisse senedi endeksindeki en büyük kayıparı gerçekleştirdi.

Fed Başkanları Dennis Lockhart ve John Williams'ın bu yıl en az iki faiz artırımı beklediğini açıklaması ve tüketici fiyatları verisinin beklenenden iyi gelmesi ABD merkez bankasının Aralık ayından sonra faiz artırımına devam edeceği yönündeki beklentileri artırdı.

Viyana'daki Raiffeisen Capital Management'tan Herbert Perus, "ABD merkez bankasının Faiz artıracağına dair işaretler, Avrupa bankaları tarafından yükselmek için bir fırsat." dedi ve "Bu sadece küçük bir ralli, öenmli bir hareket değil. Piyasalar yatay hareketine devam edecek." diyerek görüş bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)