BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yükseldi----

Avrupa borsaları yükseldi

Avrupa borsaları yükseldi
19 Ekim 2015 - 20:47 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları iyi gelen bilançoların etkisiyle ilk işlem gününü yükselişle tamamladı

Deutsche Bank şirket içinde yeniden yapılanmaya gitmesi ve görev değişiklikleriyle yüzde 3.7 yükseldi. Danone ve Metro AG bilançolarla yükselirken maden hisseleri ise Çin'in 2009'dan beri kaydettiği en yavaş büyüme verisinin etkisiyle geriledi. 

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.3 yükselerek 363.25 puandan kapandı. Endeks, Morgan Stanley'nin kar rakamını açıklamasının ardından Avrupalı bankalardaki düşüşle yüzde 0.8'lik yükselişini sonlandırmıştı. 

Bugün dünyanın en büyük yoğurt üreticisi Danone, tahminlerin üzerinde satış rakamı açıklamasıyla yüzde 2 değer kazandı. Wincor Nixdorf ise hızla yükselerek yüzde 17 değerlendi. Değer artışında ABD'li ATM üreticisi Diebold'un ATM ve yazarkasa üreticisini satın almaya yönelik 1.57 milyar euroluk (1.78 milyar dolar) teklifi etkili oldu.

Fiat Chrysler Automobiles NV hisseleri ise Ferrari'nin halka arzının tamamlandığına dair haberlerle yüzde 1.8 yükseldi. 

Geçen haftayı ufak değişimle tamamlayan Stoxx 600 endeksi geçen ayki düşüşünden bugüne yüzde 7.4 değerlendi. Endeks, Nisan ayındaki rekor seviyesinin yüzde 12 altında kapanış yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)